Cornabou
Seccions

Presentació
Informació
Opinió
Difusió
Promoció

Noticiari
Clips d'actualitat
Hemeroteca

Novetats literàries
Literatura catalana
Traduccions

Crítica literària
La Saloquia
Literatura catalana
Traduccions
Àlbum il.lustrat

Cens autors
Escriptors
Il.lustradors
Autors i traductors

Entrevistes
Escriptors
Il.lustradors
Altres

Webs autors
En llengua catalana
Altres llengües
Il.lustradors

Premis literaris
Literatura infantil
Literatura juvenil
Àlbum il.lustrat
Assaig i estudis
Hans Christian Andersen
Memorial Astrid Lindgren
Altres

Dossier
Articles
Recerca

Bibliografia
Literatura infantil
Literatura juvenil

Editorials
En llengua catalana
Altres llengües

Llibreries
Catalanes
Altres

Revistes i suplements
En llengua catalana
Altres llengües

Personatges literaris
Catalans
Altres

Altres links
En llengua catalana
Altres llengües

Other languages
English
Español
Français


Agenda

logo

Vinyeta literaria
Vinyeta literaria

Estiraboli
Estiraboli

Llenguet

logo

Forum opinio

GOOGLE Web Search

Escac
Gabinet de Comunicació

Escornalbou
Escornalbou
Associació Cultural

Bustia
Redacciófoto nom
Crítica literària de Roca Editorial

Una dragona que debuta en cinema


Christopher Paolini. Eldest. Traducció de Jordi Vidal. Editorial La Galera - Roca Editorial. Barcelona, 2005. A partir 12 anys.

Després del primer volum de la trilogia del jove autor nord-americà, Christopher Paolini, la segona part, 'Eldest', no ha frustrat les expectatives. 'Eragon' ha complert la promesa de ser portada al cinema. L'estrena imminent de la pel.lícula torna a posar d'actualitat la sèrie que en llibre té prop de 1.400 pàgines, fins ara.

La pel.lícula s'ha rodat a Hongria i Eslovàquia —els dracs també són més econòmics allà— i és a punt d'estrenar-se de cara a Nadal. La 20th Century Fox va triar de protagonista l'actor anglès Ed Speleers. Però també hi intervenen noms consagrats com Jeremy Irons i John Malkovich. El mestre dels efectes especials i director és Stefen Fanmeir. Peter Burchman, guionista de 'Jurassic Park III', ha posat en ordre la trama d'Eragon. I un dels productors d''Star Wars', Rick McCallum, ha vist en 'Eragon' una altra oportunitat de fer caixa. Patrick Doyle n'ha fet la banda sonora, després d'haver-ho fet també a 'Harry Potter i el calze de foc'.

Eragon és un jove de quinze anys descendent dels elfs. Una pedra preciosa que no és el que sembla sinó l'ou d'un drac del qual ha sortit Saphira, una dragona que parla i raona, uneix els dos protagonistes de la trilogia, una unió sentimental impossible, però plena d'aventures i intrigues fantàstiques que donaran molt de joc a l'hora de convertir-les en carn de pantalla. A 'Eldest', la segona part, tant Eragon com Saphira s'enfronten a la crueltat del rei Galbatorix. Cal saber fer anar l'espasa i Eragon se'n va a la terra dels follets per aprendre a cavalcar sense perill. La traïció, però, l'assetja i haurà d'aprendre a desconfiar de qui menys s'imagina.

El mateix Paolini ha dit que es va posar a escriure 'Eragon' als quinze anys pensant en el guió d'una pel.lícula que no podria fer per falta de finançament i que per això va optar per la sèrie literària. A 'Eldest', Paolini ha mantingut la força narrativa del primer volum.

El seu estil, ric en descripcions, la creació d'un món complex, com ja s'endevinava a la primera part, així com la creació d'un llenguatge antic —els dos volums tenen un vocabulari— són alguns dels reptes de l'aposta. Tot plegat ha fet que 'Eragon' hagi estat durant tres anys un dels best sellers dels EUA i que s'hagi expandit internacionalment. Ara, el seu pas al cinema confirmarà si la sèrie es potencia o ja en té prou amb l'esclat literari que ha promogut. [Andreu Sotorra, 9 novembre 2006]


| Edició | Avís legal | Codi deontològic | Estadística difusió | Dalt |

© Copyright Cornabou. Prohibida la reproducció sense l'autorització dels autors.

Novetats

kadingir
«Els autors Mercè Masnou i Joan Llongueras publiquen la segona part de les cròniques de Kadingir, 'El senyor de Zapp'. Descobertes i confessions porten el lector a conèixer més a fons aquest món paral.lel amb les peripècies de la Ishtar, la reina dels zitis. En aquest volum es desvela quin ha estat el destí de la Nirgal.»

eragon
«Eragon és un jove de quinze anys descendent dels elfs. Una pedra preciosa que no és el que sembla sinó l'ou d'un drac del qual ha sortit Saphira, una dragona que parla i raona, uneix els dos protagonistes de la trilogia, una unió sentimental impossible, però plena d'aventures i intrigues fantàstiques que donaran molt de joc a l'hora de convertir-les en carn de pantalla. A 'Eldest', la segona part, tant Eragon com Saphira s'enfronten a la crueltat del rei Galbatorix. Cal saber fer anar l'espasa i Eragon se'n va a la terra dels follets per aprendre a cavalcar sense perill. La traïció, però, l'assetja i haurà d'aprendre a desconfiar de qui menys s'imagina.»