Cornabou
Seccions

Presentació
Informació
Opinió
Difusió
Promoció

Noticiari
Clips d'actualitat
Hemeroteca

Novetats literàries
Literatura catalana
Traduccions

Crítica literària
La Saloquia
Literatura catalana
Traduccions
Àlbum il.lustrat

Cens autors
Escriptors
Il.lustradors
Autors i traductors

Entrevistes
Escriptors
Il.lustradors
Altres

Webs autors
En llengua catalana
Altres llengües
Il.lustradors

Premis literaris
Literatura infantil
Literatura juvenil
Àlbum il.lustrat
Assaig i estudis
Hans Christian Andersen
Memorial Astrid Lindgren
Altres

Dossier
Articles
Recerca

Bibliografia
Literatura infantil
Literatura juvenil

Editorials
En llengua catalana
Altres llengües

Llibreries
Catalanes
Altres

Revistes i suplements
En llengua catalana
Altres llengües

Personatges literaris
Catalans
Altres

Altres links
En llengua catalana
Altres llengües

Other languages
English
Español
Français


Agenda

logo

Vinyeta literaria
Vinyeta literaria

Estiraboli
Estiraboli

Llenguet

logo

Forum opinio

GOOGLE Web Search

Escac
Gabinet de Comunicació

Escornalbou
Escornalbou
Associació Cultural

Bustia
Redacciófoto nom
Crítica literària de Símbol Editors

Immobiliària de germans petits


Marian de Smet. Es ven germà petit. Traducció de Núria Sales i Rosa Bruguera. Il.lustracions de Marja Meijer. Col.lecció Simbolet. Símbol Editors. Barcelona, 2007. A partir 5 anys.

Per plantar un rètol dient que es ven un germà petit, cal que n'hagin passat algunes de grosses. Això almenys és el que li sembla que li ha passat a la protagonista d'aquest àlbum il.lustrat, d'origen belga, que explica la història que ha viscut amb el seu germà petit, abans un petit dolç i quiet, però que, amb el temps, a ella li fa l'efecte que s'ha convertit en un petit monstre.

És evident que si ella es posa a fer figures de fang i ell les hi comença a esmicolar, no fa gaire gràcia. Si, quan es banyen, el petit sempre s'asseu en el millor lloc i ella, a la banda de l'aixeta, no fa gaire gràcia que se't clavi l'aixeta al pompis. I així anar fent.

La noia intenta desfer-se del seu germà, enviant-lo franquejat per correu però no li passa per la boca de la bústia. Intenta de fer-lo passar desapercebut llençant-lo al cubell de les escombraries, però ell encara s'ho passa més que pipa.

L'única solució és, ara que el boom va de baixa, muntar una mena d'immobiliària per vendre el germà que se li ha convertit en un petit monstre. I sempre hi ha algú disposat a comprar una segona "residència".

L'experiència de la protagonista és que viure sol és mitja vida, però patir la solitud s'emporta l'altra mitja. I com aquelles immobiliàries que abans de fer les escriptures es fan enrere amb el comprador, recupera el petit monstre potser perquè més val un monstret conegut que un germà petit bon jan per conèixer.

Les làmines ressegueixen aquesta història amb primers plans dels principals protagonistes, detallistes en els aspectes quotidians i amb un cert aire que respira ambient de Teo amb totes les distàncies que calgui. Aquí, la protagonista passa d'actituds poc recomanables a una actitud gairebé interessada i fins i tot egoista. Lluny, doncs, de cap moralitat que pretengui manipular el lector, sinó més aviat que el fa pensar què faria ell si es trobés en la mateixa situació. [Andreu Sotorra, 25 juny 2007]


| Edició | Avís legal | Codi deontològic | Estadística difusió | Dalt |

© Copyright Cornabou. Prohibida la reproducció sense l'autorització dels autors.

Novetats

aventuranets
«Ara que diuen que hi ha vaques salvatges a la Catalunya Nord, la d'aquesta història escrita per Eileen Spinelli i il·lustrada per Bill Slavin ja fa anys que va anar al Pol Sud. I tot per poder explicar que a la vida es pot fer alguna cosa més que espantar mosques i omplir lleteres.»

maxlluna
«L'experiència de la protagonista és que viure sol és mitja vida, però patir la solitud s'emporta l'altra mitja. I com aquelles immobiliàries que abans de fer les escriptures es fan enrere amb el comprador, recupera el petit monstre potser perquè més val un monstret conegut que un germà petit bon jan per conèixer»

abcbarca
«Àlbum per a fetitxistes i fans del Barça. Cada làmina mostra amb la lletra corresponent de l'abecedari una de les imatges més importants que formen la història del club i els seus personatges o fets principals, des de la A de l'Avi, o la K de Kubala fins a la W de Wembley.»

maxlluna
«De la mà d'en Max, els primers lectors poden conèixer amb aquest àlbum il.lustrat de làmines resistents, el pas del dia a la nit i el joc entre el sol i la lluna. Altres àlbums de la sèrie situen el protagonista jugant al parc, anant en bicicleta o jugant a fet i amagar.»