Nom
NomSeminari sobre màrqueting escolar


Recursos per comunicar-se amb eficàcia. Seminari sobre estratègies de màrqueting en el context de centres educatius públics.
Organitzat per Casal del Mestre, Vallès Oriental.
Centre de Recursos Pedagògics, Granollers, octubre 2002

Objectiu
Desenvolupar habilitats encaminades a adquirir recursos per a una comunicació més convincent, estimulant i creativa.

Continguts
1.La política comunicativa del centre educatiu: definició dels contextos, dels participants, dels continguts, dels objectius, dels suports i mitjans, de l'estilística. Tipus de persuasió. El principi de cooperació en la comunicació bidireccional i en la unidireccional.
2. Ètica i estètica de la persuasió. Mecanismes d'identificació. Aplicació del concepte de pressuposició. El compromís i la implicació dels receptors.
3. Tractament dels diversos participants en l'acte comunicatiu.. Aplicacions de les necessitats de Maslow. Estratègies d'indirecció.
4. Les comunicacions orals. Protocol conversacional, qüestions d'estil. Mitjans: diàlegs, triàlegs i interaccions amb plurilocutors, telèfon, megafonia interna, taula rodona, presentacions d'actes.
5. Les comunicacions escrites. La retòrica i altres operacions creatives destinades a convèncer i involucrar els participants en l'acte comunicatiu. Mitjans: cartes, informes, impresos, fax, e-mail, cartelleres, murals, revista, catàlegs.
6. La comunicació no verbal. Anàlisi de les unitats semiològiques en el marc acadèmic: efectes de la conducta visual, disposició de l'espai, distància conversacional, sons, imatges, vestuari, gestualitat, olors, temperatura, mirades, somriures, il.luminació, reclams sonors, colors, tipografia.

Metodologia
Desenvolupament eminentment participatiu. Enfocament globalitzador i sistemàtic que permeti alhora detectar deficiències i recerca activa de solucions.

Comentaris d'algunes persones integrants d'equips directius que han participat al seminari sobre màrqueting escolar

M'ha semblat interessant perquè m'ha fet reflexionar sobre afers quotidiants que succeixen a l'escola, des d'altres perspectives. Moltes de les idees que han sortit les podré portar a la pràctica.
Araceli Amadó
Directora de l'IES Antoni Cumella, de Granollers

Hi he après detalls que no veus, de tan evidents com són. Ja n'he començat a posar-ne algun en pràctica, però no és gens fàcil.
Remei Alonso
Directora de l'IES Carles Vallbona, de Granollers

M'ha entusiasmat. M'interessava el tema i el contingut ha respost a l'expectativa que tenia. Crec que tant a nivell professional com personal, en el camp de les relacions humanes, em serà útil. És més: ja m'ha estat útil mentre durava, entre sessió i sessió.
Teresa M. Ferrer
Directora del CEIP Mestres Montaña, de Granollers

Em vaig apuntar al seminari per obtenir idees i recursos de cara a optimitzar els esforços i el temps que dedico a la feina. M'he trobat amb reflexions, recursos i idees que m'han fet adonar que realment el més important és que les coses et preocupin i el que més m'ha agradat és l'optimisme que m'has trasnmès. Segur que pensaré en tu perquè penso posar en pràctica moltes de les idees aquí exposades.
Maite Corts
Directora del CEIP Torre Roja, de Sant Pere de Vilamajor

Has comunicat molt bé el que volies dir i, a part dels continguts que has donat, la teva actitud i metodologia ha estat molt encertada.
Elisabet Palau
De l'equip directiu del CEIP Ronçana, de Santa Eulàlia de Ronçana

He après a entendre la publicitat i a valorar-la. També m'ha servit molt per "recordar" qüestions de relacions i com tractar els altres. Em servirà molt en la meva tasca quotidiana.
Pilar Lara
Directora del CEIP Ronçana, de Santa Eulàlia de Ronçana

El curso me ha hecho pensar en cosas que normalmente paso por alto (los anuncios de diarios) porque intento leer el periódico todos los días y lo hago demasiado deprisa; pueden servirme, si tengo metida esta sensación en la cabeza, para tener ideas para la Escuela.
Julia Martín de la Fuente
Directora del CEIP Granullarius, de Granollers

M'ho he passat bé, he disfrutat, però he tingut la sensació de córrer massa, és a dir, que ens quedaven moltes coses per dir i per aprendre. El tema m'ha agradat molt, és molt ric i em sembla que tu has sabut connectar amb les nostres necessitats.
Isabel Alcalde
Cap d'estudis del CEIP Granullarius, de Granollers

El curs m'ha agradat molt, és una llàstima que hagi estat tan curt. Desitjo que el proper curs puguis donar-nos altres idees.
Pilar Bárcena
Directora del CEIP La Torreta, de la Roca del Vallès

Biografia
----------
Publicacions
---------
Premis
---------
Creacio literaria
---------
Publicitat
---------
Pedagogia
---------
Comentaris
---------
Citacions
---------
Informacions
---------
Other Languages
---------
Portada
---------
Email