Dijous, 10 de febrer del 2011

Cultura
Imprimeix Augmentar la font Mida de font normal Disminuir la font
Enviar un comentari
Crítica
dansa

De festa

El que en sorgeix és una anàlisi de la divisió entre grup i individu

Una festa major a la recentment inaugurada Sala Pina Bausch, petit homenatge involuntari a la seva visió desacralitzadora de la realitat, en què la Societat Doctor Alonso organitza, balla, beu i ens convida a participar-hi. Encara que la invitació hauria pogut esperonar més d'un a saltar al centre de la pista, el públic prefereix mirar i divertir-se amb el que fan ells, que ja és prou bo.

Un personatge disfressat de Bob Marley que llegeix Giorgio Agamben és l'encarregat de fer el pregó de l'espectacle, una crítica als moviments predissenyats pels incomptables dispositius de què necessita proveir-se cada individu per estar dins el sistema. Entre la crítica i l'ús desenfadat dels elements a criticar, l'exercici d'Àcid folklòric es mou entre la visió estranyada dels passos de balls populars i la utilització dels mateixos moviments, però ara conduïts vers la contemporaneïtat de l'escena silenciosa amb la concentració individual que aporta la improvisació.

Ritme, forma i ritual són els elements de recerca però el que en sorgeix és una anàlisi de la divisió entre grup i individu, allò que ens uneix i allò que ens fa individuals, un sentiment que quan s'aplica a una gran porció de gent crea un conjunt de gent incomunicada però que tenen el mateix aspecte i es mouen per les mateixes cançons i amb les mateixes sensacions, com els ballarins que es disfressen de cowboy per repetir incansablement uns passos com soldadets avorrits. Ben al contrari de l'actitud de Sofia Asencio, Idurre Azkue, Emili Gutiérrez i Ramon Villegas, els quatre intèrprets d'aquesta mirada al futur de la cultura tradicional.

La beguda passa pels assistents ara i adés, és clar que a la festa l'alcohol té un paper important dins el ritual, tant com la dansa i el pregó. O el tabac, que també n'hi havia: festa total.

Àcid folklòric
Societat Doctor Alonso
Mercat de les Flors, 5 de febrer
Darrera actualització ( Dijous, 10 de febrer del 2011 02:00 )
Publicat a
  • Avui 10-02-2011 Pàgina 38

Desar aquesta pàgina a:

Google! Digg! Reddit! Del.icio.us! Mixx! Live! Technorati! StumbleUpon! Simpy! Yahoo! Wikio Barrapunto.com webeame.net Meneame Twitter Facebook! La Tafanera

Comentaris

Escriure un comentari
Identificar-me. Si ja esteu registrats, abans d'enviar un comentari us heu d'identificar.
Registrar-me. Per opinar sobre aquesta notícia cal estar registrat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable donar-se d'alta en el registre del Grup Hermes i acceptar les Normes de Participació. No s'admetran registres incomplets ni comentaris que vulnerin els drets i l'honorabilitat de les persones.
El Grup Hermes no es responsabilitza dels comentaris fets pels usuaris ni els comparteix perquè enten que són responsabilitat exclusivament seva. Per aquest motiu tots els comentaris es veuran signats amb el nom, els cognoms i la població de llurs autors.
El Grup Hermes es reserva el dret de no publicar els comentaris que no s'ajustin a aquestes normes.
 

Canvi de municipi

Configura el contingut local al teu municipi. Trieu-ne un:

Llista municipis

Enquesta

Enquesta: Com serà la xifra de participació a la consulta sobiranista de Barcelona?
Com serà la xifra de participació a la consulta sobiranista de Barcelona?
 

Tradueix-nos - Translate