Dimarts, 27 de juliol del 2010

Cultura
Imprimeix Augmentar la font Mida de font normal Disminuir la font
Enviar un comentari
Crítica
dansa

En la foscor

La relació entre música i dansa mai no deixarà de ser una història d'amor d'aquestes que van i tornen, aspres i apassionades a parts iguals. Anne Teresa de Keersmaeker ha fet d'aquest idil·li el leitmotiv de les seves obres, investigant possibles formes de relacionar cara i creu d'una mateixa moneda, ara amb música medieval i vuit cossos postmoderns en escena, durant una posta de sol.

Tot és real en aquest espectacle, sense efectes especials, fora dels que aporta la natura: estornells que tornen al niu, tórtores cantant l'entrada de la nit, i núvols que tamisen la ja debilitada energia solar; dels que emeten els músics: flauta, violí i cant adrecen les seves notes antigues i complexes a l'aire d'aquest Grec sense a penes amplificació; i dels mateixos ballarins experimentats i pacients, que escolten l'entorn i en formen part, a l'espera del moment precís per expressar angoixes individuals i comunes.

Hi ha una fragilitat especial a En attendant, segurament donada per la justesa de mitjans amb els quals s'ha fornit aquest treball d'articulació coral preciosista, amb moltes diagonals i cap centre. El conceptualisme de la proposta, que posa de costat el caos medieval amb el del nostre segle, havia de presentar-se durant dues hores i fins a la foscor, i era emocionant de veure el declivi lumínic contraposat a la caiguda dels vestits i com la pell nua absorbia la poca llum que anava quedant.

En attendant
Teatre Grec (Barcelona).
19 de juliol
Darrera actualització ( Dimarts, 27 de juliol del 2010 02:00 )
Publicat a
  • Avui 27-07-2010 Pàgina 32

Desar aquesta pàgina a:

Google! Digg! Reddit! Del.icio.us! Mixx! Live! Technorati! StumbleUpon! Simpy! Yahoo! Wikio Barrapunto.com webeame.net Meneame Twitter Facebook! La Tafanera

Comentaris

Escriure un comentari
Identificar-me. Si ja esteu registrats, abans d'enviar un comentari us heu d'identificar.
Registrar-me. Per opinar sobre aquesta notícia cal estar registrat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable donar-se d'alta en el registre del Grup Hermes i acceptar les Normes de Participació. No s'admetran registres incomplets ni comentaris que vulnerin els drets i l'honorabilitat de les persones.
El Grup Hermes no es responsabilitza dels comentaris fets pels usuaris ni els comparteix perquè enten que són responsabilitat exclusivament seva. Per aquest motiu tots els comentaris es veuran signats amb el nom, els cognoms i la població de llurs autors.
El Grup Hermes es reserva el dret de no publicar els comentaris que no s'ajustin a aquestes normes.
 

Canvi de municipi

Tenim 1.853 municipis amb continguts locals. Trieu-ne un:

Llista municipis
Darrers municipis visitats:
Fés Barcelona/Nacional la pàgina d'entrada de l'Avui.Elpunt.cat

Enquesta

Quina ha de ser l'edat de jubilació?
 

Tradueix-nos - Translate