Diumenge, 5 de setembre del 2010

Cultura
Imprimeix Augmentar la font Mida de font normal Disminuir la font
Enviar un comentari
crítica
dansa

Força interior

L'interior d'una persona capgirat enfora i transformat en espectacle és la darrera creació de María Pagés, el seu Autorretrato, que fa tres anys que volta pel món aixecant el públic de la cadira.

Per explicar-se, la bailaora sevillana utilitza un cos de ball format per tres parelles de joves tocats pel duende –impecables, amb força i també amb molta ànima–, la poesia de l'escriptor portuguès José Saramago, dues guitarres, un violí, percussió i dues veus de textura indescriptiblement dolça que desemboquen en una Tarara que és pura mel.

La foscor que envolta tot el muntatge és l'espai infinit de la introspecció, on apareixen imatges de records, amb figures humanes emmarcades en motllures daurades, o miralls d'assaig que caminen i responen a la ballarina amb taconejos propis.

El joc escènic és simple però efectiu, governat pels fils que mouen els braços i les mans enormes de María. Ja des de l'inici, els seus llargs dits hipnotitzen l'espectador amb moviments recargolats que el lliguen a aquesta realitat subjectiva.

L'origen d'Autorretrato està en la petició que Mikhail Baryshnikov va fer a Maria Pagès quan la va convidar fa tres anys al seu centre de dansa de Nova York.

El ballarí d'origen rus volia saber qui era, com a persona i com a creadora, María Pagés. La resposta queda clara: el que millor defineix aquest tros de dona que porta més de dues dècades al capdavant de la seva companyia és l'èxit. Un èxit que, en gran part, ve de saber fer seu el millor de tot el que l'envolta, com el gran mantó de Manila que vola al seu voltant fins a quedar cargolat, atrapat pel seu cos imponent.

María Pagés: Autorretrato
Teatre Poliorama (Barcelona).
2 de setembre.
Darrera actualització ( Diumenge, 5 de setembre del 2010 02:00 )
Publicat a
  • Avui 05-09-2010 Pàgina 41

Desar aquesta pàgina a:

Google! Digg! Reddit! Del.icio.us! Mixx! Live! Technorati! StumbleUpon! Simpy! Yahoo! Wikio Barrapunto.com webeame.net Meneame Twitter Facebook! La Tafanera

Comentaris

Escriure un comentari
Identificar-me. Si ja esteu registrats, abans d'enviar un comentari us heu d'identificar.
Registrar-me. Per opinar sobre aquesta notícia cal estar registrat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable donar-se d'alta en el registre del Grup Hermes i acceptar les Normes de Participació. No s'admetran registres incomplets ni comentaris que vulnerin els drets i l'honorabilitat de les persones.
El Grup Hermes no es responsabilitza dels comentaris fets pels usuaris ni els comparteix perquè enten que són responsabilitat exclusivament seva. Per aquest motiu tots els comentaris es veuran signats amb el nom, els cognoms i la població de llurs autors.
El Grup Hermes es reserva el dret de no publicar els comentaris que no s'ajustin a aquestes normes.
 

Canvi de municipi

Tenim 1.853 municipis amb continguts locals. Trieu-ne un:

Llista municipis
Darrers municipis visitats:
Fés Barcelona/Nacional la pàgina d'entrada de l'Avui.Elpunt.cat

Enquesta

¿Qui té més futur al PSC?
 

Tradueix-nos - Translate