Cultura i Espectacles

Crítica dansa

Un conte molt seriós

Bàrbara Raubert Nonell

La Bossa Fataka de Rameau

Coreografia: José Montalvo i Dominique Hervieu.

Mercat de les Flors, 4 d'abril.

Cultura francesa per a infants resumida en un conte molt seriós sobre la dansa contemporània és La Bossa Fataka de Rameu. Damunt dels pilars de la música clàssica de Rameau, les faules de La Fontaine i els collages ideats pel moviment surrealista, s'erigeix l'edifici de la dansa com a raó de felicitat, creativitat i comunicació que la companyia de Montalvo-Hervieu, actuals directors del Centre Choréographique National de Créteil, vol transmetre amb aquest espectacle per a tots els públics.

Amb una bona dosi de didàctica sobre la dansa contemporània que tant és profitós per als petits com per als més grans, se'ns parla de les sensacions del ballarí i de les intencions del coreògraf. Però no es tracta d'una lliçó avorrida sinó d'una mostra de possibilitats en funció dels gèneres d'aquest art i també en funció d'uns cossos que traspassen estereotips i defensen les seves particularitats, amb vitalitat i plaer en el moviment com a únic nexe d'unió.

L'audiovisual que fa de teló de fons és una de les peces més importants de l'obra, ja que parteix les escenes (amb capes com llençols on els ballarins es tapen i destapen) i omple l'escenari de màgia i humor amb conills que es reprodueixen sense parar, una escultura clàssica a la qual li creix el cul, un tractor que arrossega una peixera amb un tigre nedant a dins, un elefant trapezista i els mateixos ballarins amb vestits Lluís XV fent tombarelles al cel.

Que els núvols siguin com llits elàstics per saltar-hi al damunt i que la dansa contemporània es miri sense desconfiança són només algunes de les meravelles que José Montalvo i Dominique Hervieu aconsegueixen.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 49. Divendres, 11 d'abril del 2008

Paraules clau: Hervieu, Montalvo, Dansa

Recomana

tanca

PDFs - Cultura i Espectacles

Divendres, 11 d'abril del 2008

Edicions locals

<<

Abril

>>
<<

2008

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

El meu AVUI

Registrar-me
  • A+