Cultura i Espectacles

Crítica dansa

Rica austeritat

Bàrbara Raubert Nonell

Bound

De Thomas Noone Dance.

Sant Andreu Teatre, 12 de març.

La seriositat ha estat una de les característiques més notables del treball de Thomas Noone al llarg la seva carrera, una correcció fruit de l'esforç que sap que no rebrà recompensa immediata i tanmateix eludeix qualsevol explosió d'efectes artificials. Una via austera que la companyia resident al SAT defensa a base d'integrar els canvis de maduresa per on els guia l'evolució del coreògraf anglès.

De fet, a Bound la simplicitat formal amaga una riquesa de continguts desconeguda en l'obra de Noone, ara més flexible i sentimental i que no escatima complexitat coreogràfica per expressar-se. El vestuari de tons grisos i l'escenografia formada per un semicercle de columnes planes són signes de la mateixa actitud d'austeritat i rigor que es manifesta marcant a fons la interpretació dels ballarins. Els intèrprets es presenten amb noves capes d'experiència que amplifiquen les respectives personalitats, per bé que mantenen l'actitud discreta a l'hora de compartir una intimitat narrativa separada de la del públic, més enllà de la quarta paret, entre ells, dins seu, sense mirades de complicitat, només de cara als seus sentiments i moviments.

Però la interiorització interpretativa es compensa amb sinceritat estructural, de manera que, darrere l'anell perforat de columnes blanques, s'hi entreveuen els músics del Mal'Akh Ensemble dirigit per Felipe Pérez Santiago, autors del miniconcert que fa de colofó al duet Tact entre Thomas Noone i Núria Martínez. La petita peça del 2007 guanya, amb els meravellosos músics en directe, realitat, i la sensació de pell arriba amb potència ampliada als espectadors gràcies al pont que crea aquest focus d'estímuls vibrants, doble abstracció tècnica de les emocions més íntimes.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 33. Dimarts, 17 de març del 2009

Paraules clau: Noone, Thomas, Rica

PDFs - Cultura i Espectacles

Dimarts, 17 de març del 2009

Especials

Edicions locals

<<

Març

>>
<<

2009

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

El meu AVUI

Registrar-me

Última hora de l’edició AVUI.cat

  • A+

Recomana

tanca