Cultura i Espectacles

Crítica dansa

Carrer brillant

Bàrbara Raubert Nonell

Bros. Del carrer al teatre

Brodas

Teatre Victòria, 23 de gener

El hip-hop de Brodas neix al carrer, en la cruïlla entre la subcultura i la pura diversió, just abans que arribessin els de Barcelona Neta per deixar l'espai tan immaculat com buit. Buscant llocs nous, refugis per a la creativitat d'arrel popular i massiva, els Brodas van topar amb Joan Gràcia, del Tricicle, que els agombolà i va decidir construir un carrer només per a ells, obert i brillant, on realitzar la seva idea d'espectacle: un Teatre Victòria ple de joves cridant, entusiasmats, i ballant al ritme provocador de DJ Kapi, situat en una estructura flotant al lateral de la platea.

A la part posterior de l'escenari s'hi ha col·locat una senzilla estructura de tres mòduls que divideix l'espai en dos pisos, a més de ser l'amagatall temporal de l'al·lucinant bateria de Jean Philippe Barrios, que dialoga amb l'scratch del DJ en un duet màgic. Tan sorprenent com el Flowtizta que insereix fragments de beatbox simultanis a la melodia de la seva flauta travessera, increïble.

És en aquesta capacitat aglutinadora i mestissa on es troba l'encert de l'espectacle, que repassa didàcticament tots els aspectes de la cultura hip-hop, alhora que beu de fonts molt diferents i amb objectius nous. Fer que uns capgrossos ballin hip-hop no és només fer l'ullet a una tradició del país, és tot això i més: un gir a les dificultats del ball, un gag d'humor fresc i ben fet.

Bros és un gran espectacle, comercial, sí, però impecable també. El ritme no decau mai, i les habilitats dels germans Fruitós i les germanes Pons, amb la resta de Bboys, són innegables, per acrobàtiques i per gracioses. Perquè connecten amb les ganes de divertir-se sense marges d'edat. I perquè fan d'aquesta actitud, aquesta forma de cos i d'esperit cap enfora, la millor arma contra l'ensopiment.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 36. Dilluns, 25 de gener del 2010

Paraules clau: Carrer, Brodas, Hop, Hip

AVUI+ Paper

Dilluns, 25 de gener del 2010

Tots els continguts de l'AVUI són consultables a través d'internet, de forma oberta i gratuïta. Les pàgines originals en paper, en canvi, no es podran consultar via PDF i només s'oferiran al quiosc.

Especials

Edicions locals

<<

Gener

>>
<<

2010

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
  • A+

Recomana

tanca