Cultura i Espectacles

Crítica dansa

Ens anem coneixent

Bàrbara Raubert Nonell

Caldera

Artistes residents: Gema Díaz i Vero Cendoya / Cecilia Colacrai i Joao Lima

Festival Grec. La Caldera, 10 de juliol.

Són joves creadors que han aconseguit l'acolliment de La Caldera-centre per al desenvolupament de les activitats coreogràfiques, una residència artística que els ofereix, a més d'espai de treball, un acompanyament en el procés de creació que, ara, durant el festival Grec, obre una finestra al carrer perquè ens anem coneixent.

Però tampoc no són cares del tot estranyes: Gema Díaz i Vero Cendoya les trobàvem a Nats Nus, i Cecilia Colacrai a Lapsus. Ara les veiem amb tota la seva empenta i força creativa més personal.

Gema Díaz i Vero Cendoya ens presenten els seus Manuales de saliva, un retrat de la família i de les dificultats per encaixar-hi que s'ofereix al públic per formar un vincle sota contracte que garantiria a totes dues parts sentir-se menys sol i sense problemes d'herències. Copes i gots personificaven pares, cosins i amics, que queien amb un cop a la taula mentre el violí i les modificacions sonores de Raquel Sánchez creaven la banda sonora integrada en el quadre familiar de l'espectacle com ho és la cuina de qualsevol casa.

A la segona part, Cecilia Colacrai i Joao Lima feien una proposta menys narrativa i més forta estructuralment a Azul como uma laranja. Si les primeres se servien de records personals, la parella argentina-brasilera partia de la pell d'una taronja i la seva forma el·líptica per construir un cúmul de referències entorn a l'altre, a l'apropament infinit que mai no arriba al centre.

Amb un treball sobre rectes, plans i punts que es referien a l'espai i al propi cos, anaven del més extern, un fruit aïllat, fins a la penetració interior d'uns personatges on la línia ascendent acaba torçant-se. La nit no feia res més que créixer.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 38. Divendres, 31 de juliol del 2009

Paraules clau: Grec, Cecilia, Cendoya, Vero, Díaz, Colacrai, Gema

AVUI+ Paper

Divendres, 31 de juliol del 2009

Tots els continguts de l'AVUI són consultables a través d'internet, de forma oberta i gratuïta. Les pàgines originals en paper, en canvi, no es podran consultar via PDF i només s'oferiran al quiosc.

Especials

Edicions locals

<<

Juliol

>>
<<

2009

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
  • A+

Recomana

tanca