Dilluns, 20 de setembre del 2010

Cultura
Imprimeix Augmentar la font Mida de font normal Disminuir la font
Enviar un comentari
Crítica
dansa

Boníssims errors

Tres errors convertits en dansa fan un encert per a Thomas Noone, l'artífex del programa presentat al SAT! amb el títol genèric de Curts on tres creadors ben diferents es posaven al capdavant de la seva companyia i donaven una versió particular de la caiguda: el brasiler Ederson Rodrigues Xavier, l'alemany Johanes Wieland i el mateix anglès naturalitzat barceloní Thomas Noone.

El tríptic començava amb un lapse fent l'ullet als elements paraescènics –jugant amb el dins i el fora de focus, el grup i la persona, el motor i la pausa– conjugats amb humor i sorpresa. Una proposta despullada que posava de manifest les qualitats físiques del grup on recentment s'ha incorporat Javier G. Arozena, ballarí canari de braços i mans d'increïble flexibilitat que aleteja, al voltant del cos, ampliant la força de la seva presència. Només algú com ell podria compensar el buit que Noone i Núria Martínez han deixat en retirar-se de l'escena.

Amb Trespassing l'abstracció és substituïda per la narrativa d'un suïcidi projectat des de la infància com una forma estètica final. I de l'estètica escatològica a les emocions de Glitch. Noone busca traspassar el seu llenguatge de moviment a la commoció interna. La seva coreografia de línies clares ha arribat a una maduresa que bé es mereixeria una companyia de gran format per desenvolupar les seves idees plenes de creuaments i plasticitat grupal. Amb tot, els intèrprets fan mèrit de la seva ductilitat en passar pels diferents estils d'errors boníssims que Noone i els seus còmplices han plantejat. Un cop més, fer confluir sinergies creatives i obrir la finestra per a l'entrada d'aire fresc es demostra bona idea. No falla.

Curts
Director: Thomas Noone.
16 de setembre. Sant Andreu Teatre
Darrera actualització ( Diumenge, 19 de setembre del 2010 02:00 )
Publicat a

Desar aquesta pàgina a:

Google! Digg! Reddit! Del.icio.us! Mixx! Live! Technorati! StumbleUpon! Simpy! Yahoo! Wikio Barrapunto.com webeame.net Meneame Twitter Facebook! La Tafanera

Comentaris

Escriure un comentari
Identificar-me. Si ja esteu registrats, abans d'enviar un comentari us heu d'identificar.
Registrar-me. Per opinar sobre aquesta notícia cal estar registrat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable donar-se d'alta en el registre del Grup Hermes i acceptar les Normes de Participació. No s'admetran registres incomplets ni comentaris que vulnerin els drets i l'honorabilitat de les persones.
El Grup Hermes no es responsabilitza dels comentaris fets pels usuaris ni els comparteix perquè enten que són responsabilitat exclusivament seva. Per aquest motiu tots els comentaris es veuran signats amb el nom, els cognoms i la població de llurs autors.
El Grup Hermes es reserva el dret de no publicar els comentaris que no s'ajustin a aquestes normes.
 

Canvi de municipi

Tenim 1.853 municipis amb continguts locals. Trieu-ne un:

Llista municipis
Darrers municipis visitats:
Fés Barcelona/Nacional la pàgina d'entrada de l'Avui.Elpunt.cat

Enquesta

Creieu que és bona idea establir un salarí mínim europeu?
 

Tradueix-nos - Translate