Dimecres, 3 de novembre del 2010

Cultura
Imprimeix Augmentar la font Mida de font normal Disminuir la font
Enviar un comentari
Crítica
dansa

Amor defraudat

Es presenta un estudi sobre l'amor total, el que ens envolta cada dia en converses, publicitat i consum, simbolitzat en una poma verda, del tipus Granny Smith, aquestes que tenen la pell d'un verd fluorescent acompanyat per un gust àcid a cada queixalada; molt visual però poc plaent, en definitiva, com l'Apple love, d'Iker Gómez.

La mateixa sensació de quan la fruita que has comprat no surt bona, o de quan, en una mossegada massa ansiosa, t'enganxes la llengua: l'espectacle no deixa satisfet malgrat el desplegament de mitjans que hi ha invertit i, encara més frustrador, al costat d'una declaració d'intencions d'allò més interessant. El coreògraf i promotor cultural integrat a la plataforma d'Âreatangent domina moltes eines de l'escena, i tota la creació videogràfica i sonora originals, que juguen un paper important en l'obra, tenen una factura hiperprofessional. També els intèrprets fan un paper boníssim, amb entrega i amor absoluts.

L'escena del duet que parodia una telenovel·la sud-americana en duplicat (gravada i en directe) és genial, com també ho és la gravació de la tonada enganxosa i sentimental que canten una sèrie de col·laboradors anònims des de la seva webcam. En ambdues ocasions, Iker Gómez demostra una capacitat d'abordar el mateix tema de l'amor des de focus i punts molt diferents, i, per tant, una gran riquesa expressiva i conceptual.

Però en canvi, hi ha alguns problema de ritme en algunes parts i en la manera d'articular el conjunt en base a cortines de vídeo que allarguen el temps sense fer-lo sucós. Així, les pomes escampades pel terra no giren en la direcció de la crítica que s'esperaria, ni ens endolceixen el cor i el paladar.

Apple love
Iker Gómez
Mercat de les Flors, 28 d'octubre
Darrera actualització ( Dimecres, 3 de novembre del 2010 02:00 )
Publicat a

Desar aquesta pàgina a:

Google! Digg! Reddit! Del.icio.us! Mixx! Live! Technorati! StumbleUpon! Simpy! Yahoo! Wikio Barrapunto.com webeame.net Meneame Twitter Facebook! La Tafanera

Comentaris

Escriure un comentari
Identificar-me. Si ja esteu registrats, abans d'enviar un comentari us heu d'identificar.
Registrar-me. Per opinar sobre aquesta notícia cal estar registrat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable donar-se d'alta en el registre del Grup Hermes i acceptar les Normes de Participació. No s'admetran registres incomplets ni comentaris que vulnerin els drets i l'honorabilitat de les persones.
El Grup Hermes no es responsabilitza dels comentaris fets pels usuaris ni els comparteix perquè enten que són responsabilitat exclusivament seva. Per aquest motiu tots els comentaris es veuran signats amb el nom, els cognoms i la població de llurs autors.
El Grup Hermes es reserva el dret de no publicar els comentaris que no s'ajustin a aquestes normes.
 

Canvi de municipi

Configura el contingut local al teu municipi. Trieu-ne un:

Llista municipis

Enquesta

El Vaticà ha entès la realitat nacional de Catalunya?
 

Tradueix-nos - Translate