Cultura i Espectacles

Crítica dansa

Passos segurs

Bàrbara Raubert Nonell

Compañía Nacional de Danza 2

Teatre Tívoli, 29 de juny i 1 de juliol.

Amb passos segurs es mouen els joves ballarins de la Compañía Nacional de Danza 2, la segona de Nacho Duato; la seva tècnica rigorosa i professionalitat en escena no té res a envejar a la seva germana gran, la primera CND, malgrat que no aconsegueix arrossegar ni la meitat de públic que aquesta. Formada per intèrprets d'entre 17 i 21 anys i plantejada com a trampolí entre els conservatoris de ballet i les companyies professionals, es presenta al Tívoli amb un programa doble que inclou dues peces especialment coreografiades per a ells.

La primera és del seu codirector artístic, Tony Fabre, que amb Insected reprodueix la història d'un integrant de la companyia que se sentia perdut entre la resta del grup. Amb figures de cossos segats, amb parts arquejades i rígides, o desplaçant-se amb moviments repetitius arran de terra, els ballarins es transformen en tot un ventall d'insectes variats que omplen l'escenari i envolten un personatge sense fugida.

En la segona, del ballarí de la CND Gentian Doda, hi ha un brogit musical i corporal aprofitant l'energia desbordant dels intèrprets per fer un treball d'organicitat caòtica que es contraposa a un ordre mecànic que no acaba d'encaixar.

Però les coreografies més interessants van ser les tres de Duato. Malgrat que no eren cap estrena, la seva complexitat permetia veure la qualitat dels joves components de la companyia, a l'altura dels requeriments físics i expressius de coreografies que han estat pensades per intèrprets més madurs. Del classicisme geomètric dels Remansos (1997), a l'harmonia de Without words (1998) i les sanefes en moviment de Gnawa (2005), la CND2 repassa algunes de les peces més brillants de Duato i demostra que, tot i la curta edat, no els van grans.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 52. Diumenge, 6 de juliol del 2008

Paraules clau: Cnd, Duato, Passos, Coreografies

PDFs - Cultura i Espectacles

Diumenge, 6 de juliol del 2008

Edicions locals

<<

Juliol

>>
<<

2008

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

El meu AVUI

Registrar-me
  • A+

Recomana

tanca