Dilluns, 19 de juliol del 2010

Cultura
Imprimeix Augmentar la font Mida de font normal Disminuir la font
Enviar un comentari
Crítica
dansa

Desert pletòric

La capacitat interpretativa de María Pagés és, com sempre, exultant

Un viatge amb bona companyia és més important que els quilòmetres recorreguts o les muntanyes assolides. María Pagés i Sidi Larbi Cherkaoui ho ballen així de clar. En un paisatge de dunes infinites i càlides troben un camí vers l'interior de cadascun d'ells, des de les seves arrels i fins a l'extensió dels seus braços dibuixant connexions a la sorra fina. El desert de Pagés i Cherkaoui no és erm perquè s'hi gesten emocions i llaços d'amor i no s'hi perden mai perquè estan junts.

De mons tan diferents com la dansa contemporània belga amb arrels marroquines i el flamenc espanyol, les dunes formen un espai que no és de ningú i on poden assajar noves maneres. La capacitat interpretativa de María Pagés és, com sempre, exultant, amb els seus braços recargolats i un compàs àgil, que es manté durant tot l'espectacle marcant un duel d'atraccions i connexions d'aires musicals que ens arrosseguen cap a latituds llunyanes.

En canvi, Sidi Larbi Cherkaoui aplica la seva màgia per, un cop més, mudar de pell. L'hem vist a Foi cantant gregorià, a Sutra com un mestre de kung-fu i ara el trobem a Dunas colant-se còmodament entre els passos de la sevillana, fent la seva pròpia recreació dels arquejos, bracejos i talonejos, sense cap objecció possible. La seva mal·leabilitat és impressionant, per bé que en moments purament flamencs adopti una submissió excessivament alentida. De tota manera, el reconeixem com a artífex pensador i executor de mil cares, dels dibuixos de sorra projectats com a teló de fons, de les cançons o del joc de tuls que en mans de Pagés esdevé una veritable tempesta del desert. Però miraculosament pletòrica.

Dunas
María Pagés i Sidi Larbi Cherkaoui
Teatre Grec. 15 de juliol.
Darrera actualització ( Dilluns, 19 de juliol del 2010 02:00 )
Publicat a
  • Avui 19-07-2010 Pàgina 31

Desar aquesta pàgina a:

Google! Digg! Reddit! Del.icio.us! Mixx! Live! Technorati! StumbleUpon! Simpy! Yahoo! Wikio Barrapunto.com webeame.net Meneame Twitter Facebook! La 
Tafanera

Comentaris

Escriure un comentari
Identificar-me. Si ja esteu registrats, abans d'enviar un comentari us heu d'identificar.
Registrar-me. Per opinar sobre aquesta notícia cal estar registrat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable donar-se d'alta en el registre del Grup Hermes i acceptar les Normes de Participació. No s'admetran registres incomplets ni comentaris que vulnerin els drets i l'honorabilitat de les persones.
El Grup Hermes no es responsabilitza dels comentaris fets pels usuaris ni els comparteix perquè enten que són responsabilitat exclusivament seva. Per aquest motiu tots els comentaris es veuran signats amb el nom, els cognoms i la població de llurs autors.
El Grup Hermes es reserva el dret de no publicar els comentaris que no s'ajustin a aquestes normes.
 

Canvi de municipi

Tenim 1.853 municipis amb continguts locals. Trieu-ne un:

Llista municipis
Darrers municipis visitats:
Fés Barcelona/Nacional la pàgina d'entrada de l'Avui.Elpunt.cat

Enquesta

Fitxar Cesc és tan important per al Barça?
 

Tradueix-nos - Translate