Dimecres, 30 de novembre del 2011

Cultura
Imprimeix Augmentar la font Mida de font normal Disminuir la font
Enviar un comentari
Crítica
dansa

Factor H

El Factor H, que en el terreny científic serveix per mesurar la productivitat i l'impacte de les troballes, en el cas de la dansa podria servir per designar un atribut que apareix en algunes obres referent a la producció d'impactes sexuals que tenen lloc en escena. Res a objectar, l'art per a la humanitat no és altra cosa que una evolució sofisticada de la funció que té el plomatge per als animals: una manera d'atraure la mirada del nostre entorn amb intencions subliminarment aparelladores. És per això que les inclinacions sexuals queden inevitablement manifestes en cada representació artística i que els diferents gustos enriqueixen la paleta artística enamorant l'espectador, sorprès de les possibilitats que se li presenten.

En el cas de Bonachela, però, aquesta mascarada adopta formes clàssiques, estructures llepades i paisatges transitats amb un lirisme afectat que, per més explosiu que sigui, deixa indiferent la ment expectant, encara que sense el marc teatral, alguns intèrprets són pura seducció. El cos indolent del ballarí de Landforms que, ajagut a terra, es recrea en el paisatge dels seus companys exercitant els membres fins al límit de l'elasticitat humana és la idea que ens deixa el flamant director català de la Sydney Dance Company del seu art: hedonisme extrem. Hi ha un desencaixament entre el continent ultramodern i el contingut antiquat de la primera presentació d'aquesta companyia.

Al primer correspon l'àmplia tècnica dels ballarins, els efectes d'il·luminació i fins i tot una animació 3D per obrir i tancar la coreografia de 6 breaths (que bé es podria trobar com a encapçalament d'una enciclopèdia digital). En el segon col·loquem els gestos manieristes, el vestuari d'uniforme i un lirisme desfermat. En aquest cas, Rafael Bonachela tindria un factor H prou elevat.

6 Breaths / Landforms
Sydney Dance Company. De Rafael Bonachela
Diumenge, 27 de novembre, Mercat de les Flors
Darrera actualització ( Dimecres, 30 de novembre del 2011 02:00 )
Publicat a

Desar aquesta pàgina a:

Google! Digg! Reddit! Del.icio.us! Mixx! Live! Technorati! StumbleUpon! Simpy! Yahoo! Wikio Barrapunto.com webeame.net Meneame Twitter Facebook! La Tafanera

Comentaris

Escriure un comentari
Identificar-me. Si ja esteu registrats, abans d'enviar un comentari us heu d'identificar.
Registrar-me. Per opinar sobre aquesta notícia cal estar registrat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable donar-se d'alta en el registre del Grup Hermes i acceptar les Normes de Participació. No s'admetran registres incomplets ni comentaris que vulnerin els drets i l'honorabilitat de les persones.
El Grup Hermes no es responsabilitza dels comentaris fets pels usuaris ni els comparteix perquè enten que són responsabilitat exclusivament seva. Per aquest motiu tots els comentaris es veuran signats amb el nom, els cognoms i la població de llurs autors.
El Grup Hermes es reserva el dret de no publicar els comentaris que no s'ajustin a aquestes normes.
Si té problemes per fer comentaris comprovi les solucions als problemes més habituals a l'apartat corresponent a l'ajuda.
 

Canvi de municipi

Tenim 1.853 municipis amb continguts locals. Trieu-ne un:

Llista municipis
Darrers municipis visitats:

Enquesta

Enquesta: Esteu d'acord en impulsar pòlisses mèdiques obligatòries?
Esteu d'acord en impulsar pòlisses mèdiques obligatòries?
 

Tradueix-nos - Translate

Troba'ns a Facebook