Cultura i Espectacles

Crítica dansa

'Hip-hop' nu

Bàrbara Raubert Nonell

H3

De Bruno Beltrão/Grupo da Rua

Mercat de les Flors, 2 de juliol. Grec'09

Sense les actituds amb què se sol vestir el hip-hop i que el fan tan característic, ni els tons humorístics que acostuma a esquitxar, i encara menys amb els combats entre grups per veure qui és el més macho; sense res de tot això es presenta l'espectacle de Bruno Beltrão i el seu Grupo da Rua amb H3 (transcripció d'una proteïna d'alta informació genètica), un espectacle de hip-hop nu que té la capacitat de transmetre molta informació sobre aquest estil de ball i les seves possibilitats de formulacions abstractes, com una mena d'enginyeria genètica amb hip-hop.

La via analítica i despullada proporciona a l'espectacle una primera part gairebé minimalista, amb dos intèrprets als quals molt a poc a poc i silenciosament es van afegint la resta del grup. Són nou joves vestits amb samarretes de diferents colors, pantalons texans amples i sabates esportives d'estil plenament urbà, com ho indica el nom de la companyia, Grupo da Rua, al qual confereix tot el valor especialment a partir de la segona meitat de l'espectacle, on els jocs de formes i colors entren en una imparable combinatòria formal semblant a la d'una ciutat vista des de l'aire en una nit de Sant Joan.

Amb un canvi de llum cap al tenebrisme i el contrallum, les figures del grup adquireixen un sentit nou, cohesionat i en perfecta compensació dinàmica entre tots ells.

La força rau, doncs, més que no pas en els elements particulars, en l'organisme grupal del qual tots ells formen part, en un fi engranatge de focs artificials que il·lustraria a la perfecció el manifest futurista de Marinetti, amb el mateix enamorament per la velocitat, les línies dinàmiques i el so dels motors.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 35. Dilluns, 6 de juliol del 2009

Paraules clau: Hip, Hop, Espectacle

AVUI+ Paper

Dilluns, 6 de juliol del 2009

Tots els continguts de l'AVUI són consultables a través d'internet, de forma oberta i gratuïta. Les pàgines originals en paper, en canvi, no es podran consultar via PDF i només s'oferiran al quiosc.

Especials

Edicions locals

<<

Juliol

>>
<<

2009

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
  • A+

Recomana

tanca