Cultura i Espectacles

Crítica* dansa

Hip hip hop

Bàrbara Raubert Nonell

Hip-hop nadalenc, no per temàtica sinó perquè uneix l'estètica dels joves, que es mouen amb el ritme i les rimes del rap, amb els desitjos harmònics dels adults, idea que es condensa de manera genial en una coreografia de break dance sobre la cançó de Singin' in the rain, un plaer des de totes les perspectives, angles i estils, per descobrir el comú denominador entre el jazz i el rap: un ritme bategant i el gir sobtat que es pot donar en qualsevol moment cap a l'humor.

Sota un semàfor intermitent, un pas zebra taronja florescent talla pel mig el half-pipe per on lliscaran els patinadors de roller, ciclistes i ballarins que Blanca Li ha triat per poblar aquest espectacle de cultura urbana. Amb Macadam Macadam, la coreògrafa d'origen espanyol fa que els assistents no perdin el somriure en tot l'espectacle, una expressió espontània d'admiració i simpatia per a aquests personatges acrobàtics que transformen violència en ritme i rivalitat en humor.

Amb aquesta cara de sorpresa mirem el pas a dos d'Alex Jumelin amb la seva bicicleta BMX, fent-la ballar, girant-ne el manillar 360º, amb voltes infinites, com un vals per a màquina i home. O les anades i vingudes dels patinadors pel half-pipe mentre els ballarins retorcen el seu cos i desafien la gravetat amb salts que acaben en figures impossibles.

Blanca Li porta la cultura dels carrers als escenaris per omplir de frescor aquest espai fosc que de vegades arriba a asfixiar-se de tanta cultura en majúscules. I que ho puguem veure a Barcelona en aquestes dates -i obrir així l'oferta cultural per a una franja d'edat, els adolescents, sovint sense opcions a la seva mida- és un bon regal.

*

Macadam Macadam, DE BLANCA LI. MERCAT DE LES FLORS, 20 DE DESEMBRE

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 37. Dijous, 27 de desembre del 2007

Paraules clau: Hip, Blanca, Macadam, Espectacle

Recomana

tanca

PDFs - Cultura i Espectacles

Dijous, 27 de desembre del 2007

Edicions locals

<<

Desembre

>>
<<

2007

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

El meu AVUI

Registrar-me
  • A+