Dimarts, 28 de juny del 2011

Cultura
Imprimeix Augmentar la font Mida de font normal Disminuir la font
Enviar un comentari
Crítica
dansa

Humor negre

Cada temporada, si fa o no fa, arriba alguna nova versió dansada de les Variacions Goldberg, de Bach. Es tracta d'un veritable abús musical que no deixa de tenir resultats sorprenents, com la del florentí Virgilio Sieni, presentada en aquest Grec i que té la particularitat de transpirar humor negre entre totes les capes d'alta cultura que el coreògraf i ballarí ha vist impregnar el seu cos al llarg de cinc profitoses dècades.

Només algú que ha nascut al bressol de la cultura renaixentista i cristiana, i que ha begut de les seves fonts amb devoció, avui se'n pot riure com Sieni: la història, el classicisme, els exercicis repetitius, la música i el públic són elements que aprofita per al seu joc venjatiu. Després d'una desfermada verborrea solipsista sorgida de diverses parts del seu cos robust, els tres espectadors que es prestaren a sortir a l'escenari poc podien imaginar-se que acabarien convertits en la joguina de drap que tant és abraçada com maltractada.

Aquest Solo Goldberg Improvisation ja té deu anys i és possible que hagi anat guanyant mala llet amb el temps, com en l'insomni que tenallava el suposat client per al qual Bach va escriure l'obra i que el pianista Ricardo Cecchetti es dedica a corroborar entre el públic quan s'aixeca del seu tamboret. Però ningú dormia, només alguns estaven enrabiats en no trobar la gràcia de fer del cos una crònica de la història de l'art –peus de Caravaggio, tronc de Cimabue–, o a reproduir els passos d'una ballarina maldestra que de tant repetir un exercici amb variacions cada cop més aberrants acaba humiliant el seu objectiu. Altres reien sense parar.

Virgilio Sieni: ‘Solo Goldberg Improvisation'
26 de juny
Teatre Lliure de Gràcia. Grec
Darrera actualització ( Dimarts, 28 de juny del 2011 02:00 )
Publicat a
  • Avui 28-06-2011 Pàgina 34

Desar aquesta pàgina a:

Google! Digg! Reddit! Del.icio.us! Mixx! Live! Technorati! StumbleUpon! Simpy! Yahoo! Wikio Barrapunto.com webeame.net Meneame Twitter Facebook! La Tafanera

Comentaris

Escriure un comentari
Identificar-me. Si ja esteu registrats, abans d'enviar un comentari us heu d'identificar.
Registrar-me. Per opinar sobre aquesta notícia cal estar registrat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable donar-se d'alta en el registre del Grup Hermes i acceptar les Normes de Participació. No s'admetran registres incomplets ni comentaris que vulnerin els drets i l'honorabilitat de les persones.
El Grup Hermes no es responsabilitza dels comentaris fets pels usuaris ni els comparteix perquè enten que són responsabilitat exclusivament seva. Per aquest motiu tots els comentaris es veuran signats amb el nom, els cognoms i la població de llurs autors.
El Grup Hermes es reserva el dret de no publicar els comentaris que no s'ajustin a aquestes normes.
Si té problemes per fer comentaris comprovi les solucionas als problemes més habituals a l'apartat corresponent a l'ajuda.
 

Canvi de municipi

Configura el contingut local al teu municipi. Trieu-ne un:

Llista municipis

Enquesta

Enquesta: Zapatero ha d’avançar les eleccions legislatives a la tardor?
Zapatero ha d’avançar les eleccions legislatives a la tardor?
 

Més llegides

Tradueix-nos - Translate

Troba'ns a Facebook