Cultura i Espectacles

Crítica dansa

Un cos gràfic, un espectacle pla

Bàrbara Raubert Nonell

Is you me

De Benoît Lachambre. Int: Benoît Lachambre, Louise Lecavalier.

Mercat de les Flors, 28 de setembre.

Quan una ballarina tan brutal com Lousie Lecavalier ens ha quedat en la memòria pels seus espectacles amb La La La Human Steps o pels videoclips protagonitzats amb David Bowie, costa acceptar que aquelles espirals aèries hagin quedat enrere en favor del minimalisme. Ni que passin vint-i-cinc anys. Però l'envelliment no és altra cosa que la reescriptura d'un mateix, la forma reformada i superposada de cadascú, un autografisme inapel·lable, i així és com se'ns ha presentat a Barcelona en aquesta nova etapa en col·laboració amb Benoît Lachambre: com un dibuix d'ella mateixa, el cos aplanat com una ombra per efecte del vídeo que es projecta al damunt de l'espai escènic, inclinat en dos plafons des d'on emergeixen i rellisquen els dos intèrprets.

El mateix títol, Is you me, es refereix a la dificultat per definir el que és propi o de l'altre, el material assimilat i la memòria perduda. Així, la metàfora de les capes de roba que els vesteixen és del tot innecessària quan la codificació de moviments madurada pel treball és el que permet la major profunditat en cada pas, endinsant-se cap a les arrels de cadascú, molt més avall del que fa l'efecte en el teatre, on l'artista plàstic Laurent Goldring projecta en temps real els guixots que crea amb la seva tauleta gràfica. Són espais escenogràfics que canvien sense transició i aplanen els cossos dels ballarins, convertits en poc més que un personatge de cartoon encaputxat que no troba la vinyeta on situar-se.

Des d'una referència urbana es podria entendre Is you me com un experiment de transformació del hip-hop en espectacle teatral, canviant l'esprai Montana per un ordinador i els moviments fatxendosos per tímides onades corporals on, fins i tot aquí, Lecavalier és imponent. Això no canvia.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 47. Dimecres, 1 d'octubre del 2008

Paraules clau: Lecavalier, Benoît, Lachambre

PDFs - Cultura i Espectacles

Dimecres, 1 d'octubre del 2008

Edicions locals

<<

Octubre

>>
<<

2008

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

El meu AVUI

Registrar-me

Última hora de l’edició AVUI.cat

  • A+

Recomana

tanca