Cultura i Espectacles

Crítica dansa

D'aus i altres disculpes que s'escapen

Bàrbara Raubert Nonell

Julius i Florette Forever (2ª part)

Búbulus

27 de setembre. Sala Beckett.

Quatre anys després del primer Julius i Florette, on vèiem Carles Salas acomiadar-se dels escenaris amb un experiment autobiogràfic que va funcionar per la seva espontaneïtat, ara el retrobem amb pantalonets curts i noves receptes de vida, això sí, prèvia disculpa per no haver complert amb el comiat, per no ballar gaire, i per ser procliu a l'histrionisme emocional. Disculpes efectivament necessàries, però acceptades perquè aconsegueix arrencar-nos riallades en un dia gris i, sobretot, perquè l'acompanya una verdadera artista del reality (anti) show, Sonia Gómez, fent volar el seu cosset àgil i menut entre figures estranyes.

A banda d'aquests dos coneguts de l'escena i del marc educatiu de la dansa catalana -al qual fan referència amb reflexions superficials sobre temes clau- també hi apareix Ginés Pérez, ballarí consumat de discoteques i xerraire professional que ens explica detalls macabres de la seva infància amb un pare borratxo. La història és com una galleda d'aigua freda damunt la frivolitat artística de la parella estrella i ens submergeix en el fosc inframón de la realitat social contra la blancor de lleixiu dels murs de la cultura pop.

És fàcil preveure que l'autoreferència cultural i històrica que funciona a la Sala Beckett no trobarà el mateix ressò fora de la nostra ciutat. Llavors quedaran els moments d'emotivitat crua dirigida als espectadors, com el moment captivant en què Salas agafa una persona del públic per plorar-li a l'espatlla, que parla de la necessitat de trobar connexions sentimentals quan les artístiques són febles. Aquesta segona part de Julius i Florette conté el bo i el pitjor de la cultura pop, com un tomàquet cherry dels que s'hi mengen: fa gràcia, però tenen poc suc.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 44. Dimarts, 29 de setembre del 2009

Paraules clau: Salas, Carles, Florette, Julius, Disculpes

AVUI+ Paper

Dimarts, 29 de setembre del 2009

Tots els continguts de l'AVUI són consultables a través d'internet, de forma oberta i gratuïta. Les pàgines originals en paper, en canvi, no es podran consultar via PDF i només s'oferiran al quiosc.

Especials

Edicions locals

<<

Setembre

>>
<<

2009

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
  • A+

Recomana

tanca