Cultura i Espectacles

Crítica dansa

La gàbia més actual

Bàrbara Raubert Nonell

Compagnie Käfig

'Correria'/'Agwa'.

Mercat de les Flors, 23 d'abril.

Temes contemporanis, entorn contemporani i mestissatge contemporani són units pel hip-hop de Mourad Merzouki, el creador francès que acaba d'estrenar-se de director del Centre Coreogràfic Nacional de Créteil. En les dues obres que presenta es veu per què s'ha convertit en el segon coreògraf de hip-hop que arriba a ocupar un alt càrrec. Fruit de la trobada amb onze ballarins procedents dels carrers de Rio de Janeiro, aquestes coreografies ens porten pels ritmes de la samba i la capoeira, amb acrobàcies i tocs d'humor.

Correria tracta de l'acceleració vital d'avui en dia a través d'una estètica de principis de l'era moderna i assajant fórmules diverses per multiplicar les cames d'aquests corredors de fons en què ens hem convertit. Per mitjà d'efectes digitals, amb unes cames de fusta al costat de les reals o simplement amb material coreogràfic que posa l'accent en el moviment cíclic de les cames, assistim a una cursa que no du enlloc.

Tot i que l'encomanadissa sensació rítmica i coral traspassa qualsevol que trobi aquests ballarins de cara, és molt més impressionant quan s'hi suma la senzillesa de recursos d'un muntatge com Agwa, un al·legat a les necessitats primàries de l'home, començant per l'aigua. Amb només uns gots de plàstic es pot transformar l'escena en un espai ara caòtic, ara perfectament endreçat, un camp minat o un camí a seguir per calmar la set.

Käfig, gàbia en àrab, és el nom d'aquesta companyia capaç d'alliberar-se de qualsevol constrenyiment cultural gràcies a l'enorme somriure que despleguen els seus integrants quan ballen el seu hip-hop entès com un conglomerat orgànic d'aptituds personals.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 38. Dilluns, 26 d'abril del 2010

Paraules clau: Käfig, Gàbia, Agwa

AVUI+ Paper

Dilluns, 26 d'abril del 2010

Tots els continguts de l'AVUI són consultables a través d'internet, de forma oberta i gratuïta. Les pàgines originals en paper, en canvi, no es podran consultar via PDF i només s'oferiran al quiosc.

Especials

Edicions locals

<<

Abril

>>
<<

2010

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
  • A+

Recomana

tanca