Cultura i Espectacles

Crítica dansa

El cos sacrificat

Bàrbara Raubert Nonell

El llac de les mosques

Coreografia: Sol Picó

Mercat de les Flors, 5 de març

Parlem del cos en crisi perquè fer anys no és senzillament madurar, cal requalificar, obliga a replantejar-ne el valor, cada arruga és una pregunta, i el mirall ja no et dirà que ets la més bella. Però Sol Picó fa 15 anys de companyia i no vol deixar d'increpar-lo, si cal s'hi barallarà, ella, que ha sacrificat el seu cos a la dansa. Per això, aquest espectacle de crisi en clau d'humor acaba amb ella enguixada i crucificada sobre un carretó on permet que el públic s'acosti i escrigui tot el que vulgui al guix que l'ha de guarir, cadascú escrivint el seu propi final en un moment en què escena i grades es fonen, la proximitat es fa íntima, la quarta paret es trenca i totes les barreres emocionals s'esfondren. La ballarina plora. No pot aguantar el contacte amb la cascada de demostracions dels assistents retolador en mà, i encomana el seu plor als que la miren. S'ha trencat l'artifici, s'entén que la realitat està en pell viva, encara que sota la carcassa del guix, de l'escenari.

La sinceritat és un dels valors d'aquest espectacle on Sol Picó fa un decàleg del seu estil tan personal, i el reactualitza en la catarsi d'un ritu teatral en què l'acompanyament de la música és tan potent que ha convertit El llac de les mosques en una òpera rock que té com a protagonista una ballarina que fa màgia amb les seves sabatilles de punta.

A part dels músics, que amb la seva enèrgica bogeria punky són la veu de la ballarina, l'altre element que amplifica el personatge de Picó és el ballarí Valentí Rocamora, que ens ofereix la versió masculina i gegantesca del llenguatge d'autòmat que es mou amb passos laterals i de quatre grapes. A ell i al maquinista els devem el sensual tango còmic que, com la resta d'espectacle, ha reformulat els elements coneguts amb els quals el cos se sacrifica a la dansa, a la vida en crisi constant. Feliç aniversari.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 49. Diumenge, 8 de març del 2009

Paraules clau: Cos, Espectacle, Picó

PDFs - Cultura i Espectacles

Diumenge, 8 de març del 2009

Especials

Edicions locals

<<

Març

>>
<<

2009

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

El meu AVUI

Registrar-me

Última hora de l’edició AVUI.cat

  • A+

Recomana

tanca