Cultura i Espectacles

Crítica dansa

Molts prínceps junts

Bàrbara Raubert Nonell

El meu príncep

De Ramon Oller.

Mercat de les Flors, 20 de març

El príncep més crític de la història serveix per muntar una coreografia de viatges siderals que comença i acaba al món dels somnis, pista d'enlairament que resta seriositat a una narració que feia del surrealisme l'eina per explicar les veritats profundes de l'ésser humà. Ramon Oller ha preferit quedar-se en el conte purament infantil, en les serpentines i el confeti efectista d'un final feliç i juganer.

Aquesta coproducció del Centre Coreogràfic de Teatres de la Generalitat Valenciana i del Mercat de les Flors és la primera creació per a infants del director de Metros, després d'una trajectòria de 25 anys i una quarantena d'obres a l'esquena, ara transformat de nou sota el nom de Cia. Passatges Dansa.

Engega aquesta nova etapa amb la col·laboració del Centre Coreogràfic de Burjassot, d'on prové el cos de ball d'El meu príncep. Els dinou intèrprets de tècnica clara i forta del Ballet de Teatres van demostrar les seves qualitats aïlladament, en escenes que tenien un protagonista i un fragment musical específic diferent. Collage musical a partir de partitures de Verdi i Rossini, totes elles melodies arxiconegudes que s'encavalcaven sense transicions fines, deixant matusserament a la vista els diferents nuclis de treball coreogràfic amb els que s'havia compost l'espectacle. No tenien més lligam entre si que la presència, sempre d'agrair, això sí, de Sandrine Rouet, en el paper de Petit Príncep. Com en la resta de papers que ha protagonitzat sota la direcció d'Oller, Rouet fa valdre cada minut dels que està en escena, cosa difícil en un muntatge pensat per a un públic neòfit.

L'exigència del públic infantil, encara que particular, és tan gran com la del públic adult, al qual s'ha de sumar com a acompanyant.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 46. Divendres, 26 de març del 2010

Paraules clau: Oller, Ramon, Coreogràfic, Infantil

AVUI+ Paper

Divendres, 26 de març del 2010

Tots els continguts de l'AVUI són consultables a través d'internet, de forma oberta i gratuïta. Les pàgines originals en paper, en canvi, no es podran consultar via PDF i només s'oferiran al quiosc.

Especials

Edicions locals

<<

Març

>>
<<

2010

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
  • A+

Recomana

tanca