Cultura i Espectacles

Triple aliança

Bàrbara Raubert Nonell

Ojo con la Mala / pop

Teatre Grec. Festival Grec 09. Barcelona. Divendres, 10 de juliol

Com queda prou explícit en les seves derivacions -francesa jouer i anglesa play-, la música és una matèria predisposada al joc i a l'acció. Així ho va entendre l'equip del Taller de Músics de Barcelona quan ara fa poc més d'un any va proposar a Mala Rodríguez posar el seu repertori en mans de Raúl Fernández -Refree- perquè l'adaptés al format de big band. Una producció que suposava una nova aventura per a l'Original Jazz Orquestra després de les seves experiències amb Cris Juanico i Santiago Auserón.

La seva presentació dins el marc del Grec, després d'haver girat per diversos punts de la geografia espanyola, exhibia l'encert d'aquesta triple aliança pel fet de convocar en un mateix auditori la parròquia hiphopera que manté la Mala en un pedestal, els seguidors de l'escena indie com a bons degustadors de les exquisideses que són marca de la casa Refree i els aficionats al jazz amb una visió lúdica del gènere i alliberada de prejudicis. Una autèntica carambola a tres bandes que es va resoldre des de l'escenari amb una bona dosi d'elegància i moments d'encomiable intensitat.

Guarnida de princeseta -amb vestit rosa i taló alt- i en companyia de la seva inseparable Maryam Llano als cors, la Mala va saber donar el toc de sofisticació necessari al seu rap combatiu perquè es mantingués la contundència del seu missatge i el punch de la seva dicció. Sense treure mèrits a la bona feina de D.J. Woody als plats i d'un Raúl Fernández que va confeccionar el vestit a mida per a cada peça del repertori, en tot moment va ser la personalitat de la Mala la que es va imposar en l'escena. Una mirada, un gest, un comentari seu era suficient per cruspir-se tots els components d'una big band que si en alguns moments va resultar efectiva en d'altres es va revelar innecessària o, si més no, poc aprofitada. Entre els músics, no obstant, cal fer menció especial del bateria Oriol Roca, un autèntic prodigi sobre el qual va pivotar la dinàmica rítmica de tot el muntatge.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 28. Dimarts, 28 de juliol del 2009

Paraules clau: Grec, Aliança, Fernández

AVUI+ Paper

Dimarts, 28 de juliol del 2009

Tots els continguts de l'AVUI són consultables a través d'internet, de forma oberta i gratuïta. Les pàgines originals en paper, en canvi, no es podran consultar via PDF i només s'oferiran al quiosc.

Especials

Edicions locals

<<

Juliol

>>
<<

2009

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
  • A+

Recomana

tanca