Cultura i Espectacles

Crítica dansa

L'enigma de l'oracle

Bàrbara Raubert Nonell

Fuero(n)

D'Association Inesperada / Germana Civera.

Mercat de les Flors, 14 de novembre.

La intuïció, que segons el filòsof danès Oleg Koefoed no és altra cosa que coneixement col·lectiu, és la guia d'aquesta obra coral de Germana Civera, Fuero(n), peça de caràcter metafísic, amb la transformació de l'espai escènic del Mercat en un refugi teatral de diferents mòduls de perspectiva i escala gegantesca, per on els intèrprets es reuneixen en xarxes de connexions atzaroses, ara estructurant grups d'edat, ara nodes d'acció intergeneracional.

En total, la dotzena d'artistes més la vintena d'amateurs convidats sumen una trentena de personatges d'entre 10 i 70 anys convivint en aquest espai d'espais que viren del negre al gris i del gris al gris fosc; les ombres que retallen els volums hi sumen profunditat en direcció cap al final d'una era, la tendència inevitable de la vida vers la mort, amb els nens com a principals testimonis i oracles de l'esdevenir cap al no-res.

La Nora és una nena vestida de blanc que fa de mestra de cerimònies en aquest joc en què els espectadors estan convidats a posar-se dempeus quan ja no sentin el so agut que proposa el músic en escena, i així, en pocs segons, ens descobrim tots els adults sords en un món on els que empenyen per seguir endavant hauran de netejar el que nosaltres haurem embrutat.

Entre imatges apocalíptiques i autoreferències al món de la dansa, l'humor crea estaques per passar per damunt del pessimisme que emergeix inevitablement quan analitzem el present. Fuero(n) és impactant per l'estructura escènica, per les imatges plàstiques i per la sinceritat dels ballarins. Però també ho és pel treball d'imbricació social de Germana Civera, en fer partícips d'un gran espectacle la gent del carrer.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 41. Dimarts, 18 de novembre del 2008

Paraules clau: Fuero, Germana, Civera

PDFs - Cultura i Espectacles

Dimarts, 18 de novembre del 2008

Especials

Edicions locals

<<

Novembre

>>
<<

2008

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

El meu AVUI

Registrar-me

Última hora de l’edició AVUI.cat

  • A+

Recomana

tanca