Cultura i Espectacles

Crítica dansa

Carn de canó

Bàrbara Raubert Nonell

Tres personas, todos los cuerpos

Bea Fernández

26 de març. La Poderosa

Maduresa corporal acompanyada de maduresa mental que es demostra feliçment en una maduresa escènica teixida de capes fines on els passatges coreogràfics han quedat aferrats als ossos i a les ànimes de tres intèrprets dirigits per Bea Fernández: el seu cos d'avui, fet de les sumes i les restes del d'ahir, ens interpel·la, valent, proper, com una particular història de la dansa des d'uns subjectes que continuen reinventant-se. Monse Penela, Mauricio González i Bea Fernández són els interventors genials d'aquesta triple autobiografia multiplicada per tots els cossos que en un moment o altre han pres forma en els seus: el pas per diferents companyies, el trasllat de ciutat en ciutat per buscar feina o formació, les amistats i contactes professionals, el deambular per escenaris... fins a arribar avui a La Poderosa, a mig camí entre un piset d'estudiants i una nau industrial que permet llibertat de càtedra i presentació d'obres íntimes.

Bea Fernández ens fa la seva versió d'un clàssic de Metallica amb una tornada que xiuxiueja "cesc-ge-la-beert", mentre va despullant-se de tota intel·lectualitat; Monse Penela marca un recorregut pels mals que en algun moment van habitar i modificar el seu cos. Un maltracte físic per mor d'un ideal de bellesa que fa sentir-se a través del dolor de qui l'executa però que mai no transcendeix a l'espectador, com un preu a pagar per tal d'establir comunicació, un amor necessàriament violent. El darrer a prendre el relleu és Mauricio González que presenta uns tours en l'air que, sobreposats al seu humor homofílic i clownesc, fan un còctel explosiu. La pobresa dels mitjans escènics de La Poderosa en mans de tres persones sàvies i genuïnament creatives queda transformada en una obra d'art.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 38. Dissabte, 3 d'abril del 2010

Paraules clau: Fernández, Bea, Carn

AVUI+ Paper

Dissabte, 3 d'abril del 2010

Tots els continguts de l'AVUI són consultables a través d'internet, de forma oberta i gratuïta. Les pàgines originals en paper, en canvi, no es podran consultar via PDF i només s'oferiran al quiosc.

Especials

Edicions locals

<<

Abril

>>
<<

2010

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
  • A+

Recomana

tanca