Divendres, 13 de maig del 2011

Cultura
Imprimeix Augmentar la font Mida de font normal Disminuir la font
Enviar un comentari
Crítica
dansa

Una por que enganxa

Un concert de rock dur amb harakiri inicial i final, on un grup de personatges es troben a la corda fluixa entre la vida física i la mort intel·lectual, fa por. Political Mother, la darrera creació del coreògraf de moda a Anglaterra Hofesh Shechter, fa molta por. Però enganxa.

Aquest exbateria, compositor i coreògraf israelià ha sabut connectar amb les corrents globals de la dansa popular d'avui i el moviment contemporani d'allò instituït com alta cultura amb un producte bestial fet a base de milers de decibels, el cos desmembrat del hip-hop en actitud oberta i un bon grapat de feixos de llum que topa contra els espectadors sense cap mena de reserva ni pudor.

Amb aquesta nova producció, per a la qual ha trobat el suport de bona part dels teatres europeus, el Mercat de les Flors inclòs, destapa tota la ira que ha begut en la seva terra i l'escup amb l'amor del coneixedor, com la mare que cuida els seus fills fins a l'opressió, aquí traduïda en les danses d'uns esbarts subterranis com el clavegueram. En un moment donat, unes lletres vermelles llegeixen: “On hi ha opressió hi ha danses tradicionals”.

L'ambientació total, marcada per les llums supraterrenals del mestre Lee Curran, envolta els personatges a punt de morir i fa sentir més clar l'estrèpit del seu ritme de caiguda. Cant rovellat contra les ideologies autoritàries que uniformitzen i retallen les llibertats de la gent, Political Mother es belluga en les mateixes instàncies: repetitiva, pesada i fosca i sense possibilitat d'escapatòria. Els dotze vibrants intèrprets de l'obra van capcots i obligats a un rebot baix constant, a partir del qual es va desenvolupant el moviment imparable on el centre de gravetat no surt del baix ventre, només alguns braços estirats per arribar a la llum o a la veu que els esperona amb paraules escridassades sense possible comprensió. Desconcertant.

Political mother
Hofesh Shechter
8 de maig, Mercat de les Flors
Darrera actualització ( Divendres, 13 de maig del 2011 02:00 )
Publicat a

Desar aquesta pàgina a:

Google! Digg! Reddit! Del.icio.us! Mixx! Live! Technorati! StumbleUpon! Simpy! Yahoo! Wikio Barrapunto.com webeame.net Meneame Twitter Facebook! La Tafanera

Comentaris

Escriure un comentari
Identificar-me. Si ja esteu registrats, abans d'enviar un comentari us heu d'identificar.
Registrar-me. Per opinar sobre aquesta notícia cal estar registrat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable donar-se d'alta en el registre del Grup Hermes i acceptar les Normes de Participació. No s'admetran registres incomplets ni comentaris que vulnerin els drets i l'honorabilitat de les persones.
El Grup Hermes no es responsabilitza dels comentaris fets pels usuaris ni els comparteix perquè enten que són responsabilitat exclusivament seva. Per aquest motiu tots els comentaris es veuran signats amb el nom, els cognoms i la població de llurs autors.
El Grup Hermes es reserva el dret de no publicar els comentaris que no s'ajustin a aquestes normes.
 

Canvi de municipi

Configura el contingut local al teu municipi. Trieu-ne un:

Llista municipis

Enquesta

Enquesta: S’havia d’aturar la campanya electoral a Catalunya pel terratrèmol de Llorca?
S’havia d’aturar la campanya electoral a Catalunya pel terratrèmol de Llorca?
 

Tradueix-nos - Translate

Troba'ns a Facebook