Diumenge, 19 de juny del 2011

Cultura
Imprimeix Augmentar la font Mida de font normal Disminuir la font
Enviar un comentari
Crítica
dansa

Quadratura del cercle

Semblava impossible, talment la quadratura del cercle, dur la sardana a la contemporaneïtat, però la combinació del geni coreogràfic de Gelabert, amb el visual de Perejaume i d'Azzopardi i el musical de Santos i Ramos ha fet possible un viatge en cercle d'una força centrífuga sorprenent.

Tant és un viatge entre el passat i el present com entre dues maneres diferents d'entendre la dansa, aquí units i recuperant tots els colors d'una societat en ebullició –abans i ara– que la fantasia del vestuari de Lydia Azzopardi ajunta en un tot divers, alegre i vital que juga a reinventar-se. I és en aquesta unió amb el tot, allò que tenim dins –la tradició– i allò que succeeix fora –la modernitat–, on es troba el gran poder d'aquest espectacle.

Si escoltem el timbre sardanístic de la brillant Banda Municipal de Barcelona estirar-se cap a l'abstracció dodecafònica, cap al jazz o cap a la música popular, veurem els trencaments paral·lels que s'esdevenen en la rotllana: modificada amb salts i pauses, s'hi suma un ritme sincopat que defuig tota expectativa, també gràcies als dotze magnífics ballarins de les colles sardanistes que hi participen: la presència relaxada i forta mena els seus petits passos en l'exactitud de qui coneix el camí transitat un miler de vegades però resseguit amb les ganes del primer passeig.

I als seus peus, Perejaume juga el paper de l'il·lusionista, amb trompe-l'oeils concèntrics que reflecteixen les grades del Grec, d'un mapa topogràfic o de la pista d'un circ. Cercles més grans o més petits que representen la infinitud dins cada món. La sardana oberta al món, que diferent que es veu!

Companyia Gelabert-Azzopardi: ‘La muntanya al teu voltant'
17 de juliol
Teatre Grec. Festival Grec
Darrera actualització ( Diumenge, 19 de juny del 2011 02:00 )
Publicat a
  • Avui 19-06-2011 Pàgina 38

Desar aquesta pàgina a:

Google! Digg! Reddit! Del.icio.us! Mixx! Live! Technorati! StumbleUpon! Simpy! Yahoo! Wikio Barrapunto.com webeame.net Meneame Twitter Facebook! La Tafanera

Comentaris

Escriure un comentari
Identificar-me. Si ja esteu registrats, abans d'enviar un comentari us heu d'identificar.
Registrar-me. Per opinar sobre aquesta notícia cal estar registrat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable donar-se d'alta en el registre del Grup Hermes i acceptar les Normes de Participació. No s'admetran registres incomplets ni comentaris que vulnerin els drets i l'honorabilitat de les persones.
El Grup Hermes no es responsabilitza dels comentaris fets pels usuaris ni els comparteix perquè enten que són responsabilitat exclusivament seva. Per aquest motiu tots els comentaris es veuran signats amb el nom, els cognoms i la població de llurs autors.
El Grup Hermes es reserva el dret de no publicar els comentaris que no s'ajustin a aquestes normes.
Si té problemes per fer comentaris comprovi les solucionas als problemes més habituals a l'apartat corresponent a l'ajuda.
 

Canvi de municipi

Configura el contingut local al teu municipi. Trieu-ne un:

Llista municipis

Enquesta

Enquesta: Es fan prou esforços a nivell europeu per recordar la barbàrie nazi?
Es fan prou esforços a nivell europeu per recordar la barbàrie nazi?
 

Tradueix-nos - Translate

Troba'ns a Facebook