Cultura i Espectacles

Crítica dansa

Bergman balla tango?

Bàrbara Raubert Nonell
Arthur Rosenfeld i Ana Teixidó són els autors d'aquest espectacle de dansa-teatre

Arthur Rosenfeld i Ana Teixidó són els autors d'aquest espectacle de dansa-teatre
HUUB LAURENS

Tango a la Bergman

De Meekers Outspoker Dance.

La Caldera, 3 de juliol. Grec'09

El mateix dia de la mort de Pina Bausch es presentava a La Caldera un duet protagonitzat per Arthur Rosenfeld, membre de la seva companyia durant deu anys, i Ana Teixidó, que després dels seus inicis a Barcelona va marxar al nord d'Europa a consolidar una carrera important. La parella presentava Tango a la Bergman, un espectacle de dansa-teatre sobre les relacions home-dona molt en la línia de la desapareguda coreògrafa alemanya, segons ens anunciaven abans de començar la sessió, com un homenatge espontani i involuntari, ja que ningú no podia esperar aquella pèrdua sobtada. Però les comparacions són odioses.

Els dos intèrprets feien servir una presència física treballada per allargar moments de silenci que queien en el buit, amb la tensió dramàtica bergmaniana que es perdia fins i tot en la petita sala de La Caldera. Igual de desubicada estava l'altra part del títol de l'obra, el tango, quan els ballarins que obrien i tancaven l'espectacle es desentenien del sentit de la seva aparició en escena, situació que no feia més que ressaltar una falta de consistència estructural.

La pena era doble: per una banda, la història d'incomunicació que transmetia la narrativa de la peça, i per l'altra, veure com la saviesa dels intèrprets podia ensumar-se un moment concret i, al següent, oblidar-se darrere corredisses infructuoses per trobar la sortida. Ni els ventiladors de sostre que deixaven caure la seva ombra inquieta sota els focus del muntatge amb un ritme de clarobscur dansarí no feien prou aire per descomprimir l'atmosfera pesada del vespre.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 35. Dimarts, 7 de juliol del 2009

Paraules clau: Tango, Bergman, Caldera, Dansa

AVUI+ Paper

Dimarts, 7 de juliol del 2009

Tots els continguts de l'AVUI són consultables a través d'internet, de forma oberta i gratuïta. Les pàgines originals en paper, en canvi, no es podran consultar via PDF i només s'oferiran al quiosc.

Especials

Edicions locals

<<

Juliol

>>
<<

2009

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
  • A+

Recomana

tanca