Cultura i Espectacles

Crítica dansa

Verborrea

Bàrbara Raubert Nonell

Tres treballs

Dansa contemporània de Cuba

28 de març. Mercat de les Flors

Elogi del rigor modern, del que beu d'un mestissatge sense fissures, del que sap adaptar formes noves sense perdre les velles que també són belles, del que està arrelat al seu espai però el fa transitar per altres i del que treballa per ser contemporani a través d'una presència tan forta que l'aferra a l'avui de cada nova presentació. Així actua la DCC, amb un programa de 3 peces del suec Mats Ek, del cubà Georges Céspedes i del català Rafael Bonachela.

El primer firmava Casi-casa, un retrat de la quotidianitat que transita per escenes còmiques, íntimes i tràgiques, entre una escenografia formada per una cadira, un forn i una porta. Aquest surrealisme angoixant que els ballarins habiten queda reforçat amb els seus moviments capgirats: corrent en horitzontal, fent volar les cames sense esforç aparent o coent un nen al forn fumejant. El trenat de moviments de grup amb individuals era magistral. D'aquesta narrativitat fragmentada es passava a l'abstracció de Céspedes, encaparrat a resoldre les veritats amb procediments geomètrics. Inscrits en les arestes d'un cub, els ballarins juguen a encaixar els cossos com figures simètriques en expansió. Un plantejament dur que transcendia a l'expressió dels ballarins.

Res a veure amb la darrera obra, un cop més el Bonachela gimnàstic i de violència estilitzada que ja coneixem i que té com a millor interès veure 21 ballarins de la DCC junts.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 28. Dijous, 1 d'abril del 2010

Paraules clau: Ballarins, Verborrea, Céspedes

AVUI+ Paper

Dijous, 1 d'abril del 2010

Tots els continguts de l'AVUI són consultables a través d'internet, de forma oberta i gratuïta. Les pàgines originals en paper, en canvi, no es podran consultar via PDF i només s'oferiran al quiosc.

Especials

Edicions locals

<<

Abril

>>
<<

2010

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
  • A+

Recomana

tanca