Cultura i Espectacles

Crítica dansa

Fragments d'un diari emotiu

Bàrbara Raubert Nonell

Present vulnerable

De Raravis.

TNC, 9 de juliol. Grec 09.

Apartir dels Diaris, 1973-1978 que Feliu Formosa va escriure arran de la mort de la seva dona, la companyia Raravis ha compost una coreografia d'imatges al·legòriques pintades en un íntim clarobscur que les apropa a l'espai on la memòria i la realitat deixen de donar-se la mà, on el contacte perd tota escalfor i el desig camina perdut.

La narrativa poètica de Formosa és traspassada als intèrprets per mitjà de petites escenes on la fragilitat de la forma dóna cos a l'emotivitat de la idea. Amb el collage musical de Joan Saura l'obra guanya textures delicades i variades en cada escena, amb pianos llunyans, sorolls creixents, melodies amigues i silencis a l'escolta. El fragment amb la cançó Sleeping alone de Moby, a un volum baixíssim, només per no oblidar-la, converteix el ball de Constanza Brncic en un passeig pels núvols, des del moment que obre els braços com una flor davant del sol.

Aquest tipus de qualitats de moviment són particulars de cada intèrpret per bé que tots segueixen el mateix camí per on ja ens té habituats la companyia: amb els seus passos de peus girats cap endins, amb els braços trencats, el cap torçat i un contacte amb el terra que fa pensar en les sensacions més primigènies de mantenir el cos en equilibri. La lletjor i la bellesa, com en la quotidianitat, són germanes en les obres de Corchero-Muñoz.

Amb els fragments d'un diari personal es crea una realitat abstracta que frena tot desig d'aliment cultural de fàcil digestió. Present vulnerable és lent per necessitat, per poder notar la seva existència sense fer-la malbé, sense trencar un encís que la fes desaparèixer. O, en cas contrari, "aquest poema mai no haurà existit", en paraules de Formosa.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 52. Diumenge, 12 de juliol del 2009

Paraules clau: Fragments, Formosa, Cos

AVUI+ Paper

Diumenge, 12 de juliol del 2009

Tots els continguts de l'AVUI són consultables a través d'internet, de forma oberta i gratuïta. Les pàgines originals en paper, en canvi, no es podran consultar via PDF i només s'oferiran al quiosc.

Especials

Edicions locals

<<

Juliol

>>
<<

2009

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
  • A+

Recomana

tanca