Dimecres, 2 de novembre del 2011

Cultura
Imprimeix Augmentar la font Mida de font normal Disminuir la font
Enviar un comentari
Crítica
dansa

El Michael Jackson del flamenc

Els aplaudiments van tapar el zapateado de Farruquito un cop i un altre de pura ovació; la platea del Coliseum era plena d'incondicionals del geni de petita figura, reverenciada després d'un temps sense trepitjar els teatres catalans, i se'ls va tornar a ficar a la butxaca.

Farruquito ha organitzat Baile flamenco amb molta tranquil·litat, cosint números d'obres passades amb espai per als solos dels músics i perquè els ballarins entrin i surtin sense pressa. Però quan ell balla, els peus no callen ni en els girs, ni en els salts, començant cada frase amb una claredat pausada que es desenvolupa com una cridòria que acaba tancant els ulls per omplir-se de la música i dels jaleos del públic fins que els torna a obrir, emborratxat, posseït del seu geni.

Tot l'espectacle és en el ball i el seu acompanyament musical, res d'escenografia ni cortines de colors. Per tota decoració hi ha el vestuari dels ballarins i els feixos de llum celestial que cauen en alguns moments sobre els músics, com el pianista Pablo Rubén Maldonado, que realment sembla tocat per la mà de Déu. També els quatre integrants del cos de ball són feres menudes que trenquen motlles i obren pas al seu mestre, Farruquito.

Aquest vell de 29 anys balla com un salvatge, deixant sortir la fera que batega sota el somriure i les paraules amables amb què dóna les gràcies a tècnics i organitzadors. Quan la força dels seus peus trenca el taló d'una bota, sense perdre més de dos compassos musicals es descalça i –quan semblava que continuaria ballant com la joveneta Carmen Amaya, a qui es dedicava el festival– recull a l'aire les botes que un dels ballarins s'ha tret en un impuls, i se les calça en una revolada per continuar ballant, imparable.

Farruquito apel·la a la puresa del flamenc com Michael Jackson ho feia a la del soul. Tots dos comparteixen la ingravidesa més profunda que hi ha.

Farruquito
Teatre Coliseum, 29 d'octubre
Darrera actualització ( Dimarts, 1 de novembre del 2011 02:00 )
Publicat a

Desar aquesta pàgina a:

Google! Digg! Reddit! Del.icio.us! Mixx! Live! Technorati! StumbleUpon! Simpy! Yahoo! Wikio Barrapunto.com webeame.net Meneame Twitter Facebook! La Tafanera

Comentaris

Escriure un comentari
Identificar-me. Si ja esteu registrats, abans d'enviar un comentari us heu d'identificar.
Registrar-me. Per opinar sobre aquesta notícia cal estar registrat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable donar-se d'alta en el registre del Grup Hermes i acceptar les Normes de Participació. No s'admetran registres incomplets ni comentaris que vulnerin els drets i l'honorabilitat de les persones.
El Grup Hermes no es responsabilitza dels comentaris fets pels usuaris ni els comparteix perquè enten que són responsabilitat exclusivament seva. Per aquest motiu tots els comentaris es veuran signats amb el nom, els cognoms i la població de llurs autors.
El Grup Hermes es reserva el dret de no publicar els comentaris que no s'ajustin a aquestes normes.
Si té problemes per fer comentaris comprovi les solucions als problemes més habituals a l'apartat corresponent a l'ajuda.
 

Canvi de municipi

Tenim 1.853 municipis amb continguts locals. Trieu-ne un:

Llista municipis
Darrers municipis visitats:

Enquesta

Enquesta: Esteu d'acord amb la decisió de Iorgos Papandreu de celebrar un referèndum sobre el rescat europeu de Grècia?
Esteu d'acord amb la decisió de Iorgos Papandreu de celebrar un referèndum sobre el rescat europeu de Grècia?
 

Més llegides

Tradueix-nos - Translate

Troba'ns a Facebook