Cultura i Espectacles

Crítica *teatre

Amb remordiments

J.C.O.

N&N (Núria i Nacho)

De Marc Rosich. Dir.: A. Calvo.

Sala Beckett, 28 de juny.

Núria i Nacho -una parella jove que busca i troba pis a Barcelona- obren la porta de la seva nova llar a tres amigues (Nadia, Nia i Nati) perquè comparteixin amb ells l'emoció de la novetat. Un pis situat on l'Eixample comença a perdre pedigrí. Un cinquè -que és un setè si es compten el principal i l'entresòl- que en aquesta cita clau del veredicte de tercers es queda sense ascensor. La porta s'obre i davant del grup s'estén un espai buit.

L'inici de la nova obra sembla un homenatge a Barefoot in the park, de Neil Simon, inclòs el panteix extenuant d'un dels personatges. Una picada d'ullet, voluntària o no, que podria ser només això si els éssers creats per l'autor -sobretot els femenins- no tinguessin aquell punt de comèdia urbana sofisticada i atemporal. Com un dibuix de Labanda, que tant serveix per il·lustrar el glamur dels anys 60 com el pijerío del 2008.

Un toc Simon que en algun moment de l'escriptura li devia semblar excessiu a Rosich. Per compensar la vena classicista insereix una trama paral·lela, una necrològica sobre els teatres que desapareixen. Emotiu detall solidari per als gestors de la Beckett que no aporta res a la ruta dramàtica de l'obra. No és suficient: la comèdia de bulevard encara es nota massa. Només queda afegir una sorpresa final gore. Una solució entre el teatre de gènere revisat per Daulte i l'estètica documental de Balagueró. El director acabarà de donar-li la pàtina moderna i N&N tindrà l'aspecte d'una comèdia urbana contemporània. I no ho és. Potser eliminant tot el que fa tuf a mala consciència d'un autor jove que no vol reconèixer que ha escrit una comèdia, N&N seria una obra amb menys complexos.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 40. Dimecres, 2 de juliol del 2008

Paraules clau: N&, Comèdia, Beckett

PDFs - Cultura i Espectacles

Dimecres, 2 de juliol del 2008

Edicions locals

<<

Juliol

>>
<<

2008

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

El meu AVUI

Registrar-me
  • A+

Recomana

tanca