Publica la 5a edició (en suport paper), de la novel·la Els silencis de la Boca de la Mina, publicada inicialment el 2007 a la col·lecció Gran Angular, núm. 148, de l'Editorial Cruïlla. Aquesta 5a edició, després de diverses reedicions en suport paper, de l'edició en suport e-book i en audiollibre, ha renovat la imatge de la coberta amb una composició de Julián Muñoz. Els silencis de la Boca de la Mina explica la història de Pere Gabriel, fill d'una família obrera, que es fa gran en un temps de revoltes i incerteses. De ben petit ha de treballar i enfrontar-se a una vida molt dura, tot i que plena d'il·lusions i curiositat. Però la Guerra Civil i, sobretot, la derrota, les hi anorrearà i li imposarà un silenci amb què amagarà un secret terrible que no revelarà fins a la vellesa. La novel·la fa una especulació literària sobre les pràctiques de l'esterilització del nazisme aplicades als presos republicans de la Guerra Civil seguint les tesis del cap dels camps de concentració franquistes, el doctor Antonio Vallejo-Nájera.
La novel·la El club dels caps rapats és inclosa amb una proposta de treball actualitzada el 2011 per Jaume Marí en el programa «Llegir i descobrir» de lectures d'ESO de l'EDU365.cat, del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, on ja havia estat també recomanada el 2008 especialment per l'Espai de Llengua i Literatura, d'Interculturalitat i de Cohesió Social (LIC). El club dels caps rapats és una novel·la realista que té com a protagonista el Nappi, conegut com un jove grafiter que s'ha guanyat el nom entre els grups que, com ell, freqüenten els túnels del metro i els murs de la perifèria urbana.
Publica l'article «Isabel-Clara Simó: una guerrera de les lletres», en el monogràfic dedicat a l'autora d'Alcoi, dins la Revista del Centre de Lectura de Reus, Vol. 2020, 9a època, 1r quadrimestre 2020.
La Xarxa de Biblioteques de Reus inclou la novel·la «Els silencis de la Boca de la Mina» com a punt de partida del cicle «Fem memòria a viva veu», coordinat per la bibliotecària i documentalista Victòria Rodrigo, que enceta l'emissió a través de les Xarxes Socials de Reus Cultura, dins el programa de Festa Major de Misericòrdia 2020.
Rep la proposta de «Memoro. El banc de la memòria» —per mitjà de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), de la qual és soci (núm. 176) i en va ser vocal de junta directiva, en una primera etapa, i secretari general, en una segona etapa—, per participar en l'enregistrament d'uns vídeos de Memoro que recullen la memòria de personatges —en aquest cas escriptors de més de 70 anys relacionats amb l'AELC— que integrin el testimoni personal i d'una època. Malgrat la gentilesa de la invitació, hi renuncia perquè considera que ja té prou visibilitat a la xarxa com a autor i periodista i l'enregistrament de Memoro podria oferir una mirada massa sintetitzada.
L'audiollibre de la novel·la «Els silencis de la Boca de la Mina», relatada íntegrament com a narrador per l'actor i doblador Joan Mora, amb altres veus de personatges de la trama, amb una durada total de 4 hores i 4 minuts [fragment audio de mostra], dins del segell Audimol, de Libervox, S.L., per a descàrrega en línia en Mp3 o compra en suport de CD Audio, s'amplia amb una nova distribució pel grup Lindhardt og Ringhof (Saga Audiobooks) dins de Google Play, amb la possibilitat d'àudio en línia
L'edició de la novel·la «El coronel de cala Gestell», publicada pel Grup Promotor - Alfaguara, el 1993 (2a edició, 1996), editorial adquirida després per Santillana, del hòlding Prisa, ha entrat en el catàleg del grup finlandès Sanoma, que ha adquirit els segells de literatura per a infants i joves del grup Editorial Santillana per fer-ne la distribució arreu d'Europa. «El coronel de cala Gestell» és una novel·la amb rerefons històric, d'estil narratiu directe i poètic a la vegada, on es combina una intrigant especulació literària del personatge Pere Barceló, el “Carrasclet”, amb la realitat del desmantellament de la Central Nuclear de Vandellòs.
Participa en la gala virtual dels XXII Premis de la Crítica Catalana de les Arts Escèniques, retransmesa en xarxa, a causa de la crisi del coronavirus, el 15 de juny, amb el lliurament dels premis d'Espai sonor i Actor principal. El primer, per al músic Fred Bühl, de la companyia Baró d'Evel, per l'espectacle «Falaise», estrenat al Teatre Lliure de Montjuïc [tall del vídeo de la gala], i el segon per a l'actor Pere Arquillué pel seu paper del personatge del Gall a l'obra «Jerusalem», estrenat a l'amfiteatre Grec de Montjuïc i reestrenat al Teatre Romea de Barcelona [tall del vídeo de la gala]. La gala, coordinada per Recomana, associació que agrupa els crítics de teatre, es troba [vídeo íntegre] al canal YouTube de l'entitat.
Fred Büll rep el premi Espai sonor per «Falaise» (Teatre Lliure) de la companyia Baró d'Evel
Pere Arquillué rep el premi Actor Principal per «Jerusalem» (Teatre Grec / Teatre Romea)