andreu sotorra

[Carezza en W - El gratacel - Capítol 6 - Fragment 54]


  [Anterior]


  Quan un cotxe-patrulla de la policia metropolitana els va aturar, ell ja roncava com un tronc i ni se'n va assabentar. Després va saber que havien fet el test d'alcoholèmia a l'Olgúnia.
  --¿A una best selleriana? ¿Com gosen? --va pinxar Zosip.
  Després, al llit de Disform, l'Olgúnia li va explicar que més valia que s'hagués adormit, al cotxe, perquè no se n'hauria sortit, tal com anava de begut.
  --El test d'alcoholèmia em fa angúnia! --va explicar ella, mentre encenia un cigarret, després d'haver fet l'amor sense gaire entusiasme amb ell--. Em fa angúnia perquè no estic mai segura que canviïn el broquet del tub d'aspiració, cada vegada que aturen un conductor.
  --¿Vols dir que arriben a ser tan porcs? --va continuar pinxant Zosip, que havia quedat una mica abatut pel trist paper que havia fet amb Ogúlnia en una nit tan íntima com aquella.
  --Et fan bufar deu segons i l'escalfor del tub ja se'm posa a la gola! ¿I qui t'assegura que l'etilòmetre calcula bé els mil.ligrams per litre i per bufada?
  --En tot depenem dels infrarojos! --la va tranquil.litzar Zosip, amb una afirmació que va aprofitar per enllaçar i parlar del seu futur projecte--. Jo mateix, en el projecte del gratacel de Chicago que firmaré aviat, he previst un sistema detector de qualsevol anomalia en els serveis, a base d'infraroigs.
  --Però això no té res a veure amb un test d'alcoholèmia --va objectar Olgúnia.
  --Però s'hi assembla --va aclarir Zosip--. El gratacel d'oficines d'alt estànding de Chicago s'ha de construir molt a prop del riu. Cal preveure-ho tot. He resolt la volumetria de les cinquanta plantes amb geometries elementals, com un prisma de base quadrada que es descompon en diferents alçades de dalt a baix a partir d'una de les diagonals del gratacel, amb un tancament exterior totalment envidriat. ¿Vols veure'n la maqueta?
  L'Ogúlnia, si hagués estat descarada, li hauria dit que més valia que es preocupés de la volumetria del seu prisma. No es podia dir que fos un gratacel, pel resultat d'aquella nit. ¿Per què els homes passaven qualsevol preocupació, sobretot si era professional, per l'única diagonal que veuen des del punt de vista de l'alçada que va de la punta del nas fins als ous?

  [Continuació]
| Dalt | Índex i presentació |