Última actualització:
Beatrice Alemagna. «El més millor!» Text de l'autora. Editorial Combel. Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
La Pasqualina acompanya la seva mare a comprar al supermercat i, esclar, allà hi troba de tot: xupa-xups de llimac, xips de grills, escorces confitades… La Pasqualina baveja. Tant que es torna viscosa com un llimac, l’aliment perfecte per una mallerenga.
Marta Altés. «Jo no he sigut!» Text de l'autora. Traducció de Tina Vallès. Editorial Blackie Books. Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
L'amistat entre l’Ellis i el Charlie sembla indestructible, però la petita illa que habiten la posarà a prova. Les seves coses estan desapareixent i ningú no en sap res. ¿Però si no ha estat l’Ellis i tampoc no ha estat el Charlie, aleshores qui ha estat?
Kim Amate. «El gran viatge de l'aigua». Text de Mar Gómez. Cossetània Edicions. Valls, 2024. A partir de 9 anys.
L'aigua cobreix unes tres quartes parts de la superfície de la Terra. Es pot dir sense cap mena de dubte que és el bé més preuat de la humanitat. Un llibre divulgatiu per saber-ho tot sobre la importància de l'aigua: la seva histporia, l'evolució, la seva transformació, el seu impacte en la natura i en la vida de les persones.
Thea Baker. «Els meus estimats minimonstres». Text de diversos autors. Traducció de Núria Riera.
Cinc petits monstres simpàtics i peluts es descoreixen en aquest llibre amb solapes i pop-ups.
Jutta Bauer. «El viatge d'en Jep». Editorial Bindi Books. Barcelona, 2024. A partir de 5 anys.
En Jep té una missió: el rei ha manat que lliuri un missatge urgent al castell veí i ell, diligentment, comença el seu viatge. Però un cop al camí, es trobarà amb altres animals que li demanaran ajuda. El que canvia la vida d'en Jep no és el viatge, sinó tots aquells que troba pel camí.
Jasmin Bergadà i Silvana Salvadó. «Bella Lluna et fa un petó...». Text de Fina Anglès Soronellas. Col·lecció Bella Lluna. Arola Editors, Tarragona, 2024. A partir de 3 anys.
Quart volum de la sèrie «Bella Lluna» adreçada als primeríssims lectors. En aquest cas, es posa l`èmfasi en l'oralitat, smb onomatopeies de bèsties, instruments o altres elements. La sèrie ha publicat fins ara altres títols com «Bella Lluna treu el nas...», «Bella Lluna fa l'ullet...» i «Bella Lluna et somriu...».
Laia Berloso. «Olívia». Text The Tyets. Editorial Nanit. Sant Feliu de Llobregat, 2024. A partir de 7 anys.
Àlbum del popular grup musical The Tyets basat en la cançó amb “Olívia” que tracta sobre el moment en què un dels dos integrants del grup es va assabentar que seria oncle quan actuaven al Festival Embassa’t. L'Editorial continua així amb la sèrie d'àlbums a partir de cançons de grups com Txarango, Els Pets, Joan Dausà o Antònia Font.
Imma Boj. «Tot allò que vindrà». Text d'Òscar Perales. Col·lecció Memòria Dibuixada. Edicions Memorial Democràtic de Catalunya. Barcelona, 2024. A partir de 7 anys.
Durant la postguerra, milers de persones van haver de cercar nous camins per poder subsistir. N’és un exemple el cas del granadí Miguel, que es va veure obligat a deixar la seva terra i la seva família per anar a treballar a Catalunya ‒concretament a Barcelona‒, amb la intenció d’aconseguir un futur millor per a ell i la seva família. La seva nova vida no va ser gens fàcil, com tampoc no ho va ser la de la seva dona, Paquita, ni la dels seus fills. Des de la distància, tots els membres de la família es van haver d’esforçar i perseverar en la seva finalitat: l’estabilitat laboral i vital i, sobretot, el posterior retrobament familiar.
Dick Bruna. «Miffy és artista». Text de l'autor. Editorial CocoBooks. Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
En aquesta nova histporia, la Miffy s'inspira en una visita a un museu i decideix que vol ser artista. Observant el color i les formes del món que l'envolta, descobreix com de divertit pot ser fer dibuixos de les coses que veu. Al final del dia, les parets de la seva habitació estan plenes de les seves meravelloses obres d'art. Recuperació del clàssic del veterà dissenyador gràfic, escriptor i il·lustrador Dick Bruna (Utrecht, 1927 - 2017). Llibre amb solapes de cartró i dibuixos ocults per descobrir.
Elena Bulay. «El teu gos». Text de l'autora. Cossetània Edicions. Valls, 2024. A partir de 9 anys.
Un llibre divulgatiu per als que tenen o volen tenir un gos de mascota a casa. Una història en primera persona plena d’amor i tendresa que es barreja amb una informació pràctica sobre tots els aspectes de la vida d’un gos: com escollir-lo, quines són les seves necessitats, com cal preparar la casa abans de la seva arribada, el menjar recomanat, els jocs i les passejades...
Roser Capdevila. «Ai! Ai! Els meus cabells». Text de l'autora. Editorial Bindi Books. Barcelona, 2024. A partir de 5 anys.
La veterana il·lustradora publica una obra inèdita aquí, que es va publicar els anys 90 del segle XX a França. Una aventura il·lustrada sobre les aventures i desventures del seu cabell arrissat. La publicació d'aquest àlbum ha coincidit amb un altre llibre per a adults, «La nena que volia dibuixar», un àlbum de records de postguerra de l'autora, que va néixer el 23 de gener del 1939, tres dies abans de la pèrdua de Barcelona davant les tropes franquistes.
Raquel Catalina. «El jardí que habites». Text de M. Carmen Aznar. Traducció d'Albert Balasch. Col·lecció Akipoeta. Editorial Akiara Books. Barcelona, 2024. A partir de 10 anys.
Un recull poètic sobre la vida sencera d’una dona a partir de la metàfora del jardí, a vegades ordenat i tranquil, a vegades salvatge i caòtic. Vuitè títol de la col·lecció amb enquadernació a fil vist amb poemes com aquest: “Les dones
són verdaderes jardineres. / Elles són les cuidadores / dels seus bonics jardins habitats, / d’aquells trossets de natura propera, / sembrats de vida i poesia.”
Mattia Cerato. «Les Popilletres van al museu», «Les Popilletres van d'excursió». Text de Gemma Brie. Editorial Barcanova, 2024. A partir de 3 anys.
El Nel i la Nela tenen un llibre preferit, és màgic i molt divertit! A les pàgines del llibre hi viuen les Popilletres, els encanten les entremaliadures i les tombarelles. En unir-se, formen paraules meravelloses, només que, a vegades, són una mica desastroses! Aquest cop aniran al museu, i aniran també d'excursió.
Guilherme Karsten. «Deu dins un llit». Text de Katrina Charman. Editorial Combel. Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
Un àlbum per comptar aquests amics animals mentre es tomben, giren i cauen del llit d’un en un. Cada làmina mostra un animal que cau del llit i, a mesura que el llit es buida, l’hora d’anar a dormir és cada cop més caòtica, fins que s’arriba a un final tendre i inesperat.
Katia de Conti, Christian Guibbaud, Yating Hung i Patrick Morize. «Les estacions». Text de elphine Huguet. Col·lecció Biblioteca per a Ments Curioses. Editorial Baula. Barcleona, 2024. A partir de 5 anys.
Un llibre per observar com canvia la natura a ritme de les estacions. ¿Per què les granotes rauquen a la primavera? ¿Per què a l'Índia hi ha una estació seca i una estació humida? ¿Per què es poden menjar maduixes tot l'any? ¿Per què a l'estiu el llangardaix s'escalfa al sol? ¿Per què a la tardor el cèrvol rama per atraure les femelles? ¿Per què l'esquirol enterra avellanes per a l'hivern?.
Camille de Cussac. «La gran aventura del llibre». Text d'Stéphanie Vernet. Editorial CocoBooks. Barcelona, 2024. A partir de 5 anys.
¿Com es fa un llibre? ¿Qui tria el tema d'un llibre, les seves il·lustracions, el seu format o la data de publicació? ¿Quines són tots les baules de producció per les quals passa el llibre? Una manera de conèixer uns dels oficis més desconeguts: el de l'escriptura, el de l'editorial, el de la il·lustració, el de la impressió, el de la llibreria o el de la biblioteca.
Jorge del Corral. «Els tres óssos». Text d'Ester Baldó, Rosa Gil i Maria Soliva. Editorial Barcanova, Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
Versió del conte que explica la història de la Rínxols d'Or, una nena molt tafanera que, passejant, troba una cabana enmig del bosc i decideix entrar-hi. A la cabana hi viuen una família d'óssos que queden ben sorpresos quan troben la porta de la casa oberta i la nena dormint en el llit de l'ós petit. El conte apropa els infants a conceptes com els nombres, les mides o el concepte de fred, calent i tebi. Cada doble pàgina presenta el text de manera breu i escrit amb dues modalitats de lletra: de pal i lligada.
Francesca dell'Orto. Text de Jeannne-Marie Leprince de Beaumont. Nota epíleg de Rosa Huertas. Traducció de Jordi Vidal. Editorial Baula. Barcelona, 2024. A partir de 10 anys.
A partir de la versió més coneguda i més difosa d'aquest clàssic universal, publicat el 1756, la il·lustradora milanesa Francesca dell'Orto recrea el món imaginari de «La bella i la bèstia» amb llums i ombres, roses, neu, arquitectura romàntica, gàrgoles, dies de llum i nits fosques com una gola de llop, decoracions nobles i l'empremta de la natura que creix salvatjament embolicant els personatges i entrant als murs de palau.
Sol Domínguez. «Estanislau del nas blau i l'ascensor a la Lluna». Text de Jair Domínguez. Editorial Estrella Polar, Barcelona, 2024. A partir de 5 anys.
L’Estanislau és un ratolí normal i corrent que somia a convertir-se en astronauta per poder anar a la Lluna i comprovar si està feta de formatge. Però té un problema: li fan por les altures. Se li acut la idea de construir un ascensor per poder arribar-hi, i ho fa amb l’ajuda del seu veí Vicenç, un ratolí molt xafarder. Junts, però, formen un gran equip i viuen una aventura inoblidable.
Ricard Farré i Àlex Pujols. «Paraules d'Antes». Text dels autors. Cossetània Edicions. Valls, 2024. A partir de 6 anys.
Debut en àlbum il·lustrat del duet musical Arribar i Ploure, especialitzats en rescatar paraules de l'antigor que encara són modernes en boca de segons quina generació. El relat es basa en la història dels avis d'en Miquel que viuen en un poble tan petit que només hi ha un colmadu i un bart. Per això, el dia que l'àvia Remei decideix fer-li una bufanda al seu nét Miquel, agafa el cotxe de línia i se' va a la ciutat perquè no té prouta llana verda. El llibre és un homenatge dels autors als barbarismes, els col·loquialismes i els trets dialectals que, tot i saber que no són correctes, formen part dels records d'infància i de l'imaginari familiar.
Anna Font. «La cançó de l'ocell toc». Text de Fran Pintadera. Traducció d'Albert Balasch. Col·lecció Akipoeta. Editorial Akiara Books. Barcelona, 2024. A partir de 7 anys.
Un poemari sobre les pors i el poder contagiós de la llibertat. Amb versos curts, rima i jocs de paraules, els poemes conviden a ser llegits en veu alta en aquest setè títol de la col·lecció poètica, amb enquadernaci´de fil vist amb poemes com aquest: “Li agrada molt la fusta. / També li agrada molt volar. / Però l’ocell toc viu atrapat / en una gàbia de metall. / Aquesta és la història de l’ocell toc, / una col·lecció de versos sobre la llibertat / i el seu poder contagiós”.
Francesca Galmozzi. «Hansel i Gretel» i «La Caputxeta Vermella». Text de Daniela Gamba. Traducció de Núria Riera. Col·lecció Contes amb Titelles. Editorial Brúixola, Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
Versions interactives dels contes clàssics. Les pàgines encunyades són escenaris en què els personatges poden córrer, parlar i fins i tot amagar-se perquè els primers lectors juguin amb els titelles.
Oriol Garcia Molsosa. «La gran malifeta». Publicacions Abadia de Montserrat. Barcelona, 2024. A partir de 5 anys.
El raspall de dents a la nevera i les forquilles al calaix dels mitjons. Les claus a la rentadora i la motxilla de l'escola al rebost... ¿I els calçotets? ¿Algú ha vist els calçotets? Si en qualsevol casa, passen coses com aquestes potser és que hi ronda en Pep Desendreça, que n'ha fet de l'alçada d'un campanar.
Robert Garcia. «En Cactus». Text de Noemí Fernàndez i Sara Gómez Aguilar. Editorial BindiBooks. Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
En Cactus viu en un parc, al bell mig d'una gran ciutat. Fa temps que desitja conèixer algú amb qui compartir els seus somnis, algú amb qui riure i sentir-se acompanyat els dies grisos. Però ningú se li apropa mai i està convençut que és culpa de les seves espines, aquelles llargues, afilades i odioses espines.
Valentí Gubianas. «Com t'estimo, mama!» «Com t'estimo, papa!». Text de l'autor. Editorial Barcanova. Brcelona, 2024. A partir de 3 anys.
Amb la mare i el pare, el món és diferent. Li agrada quan ballen, quan van amb bicicleta o quan miren el cel, quan preparen l'esmorzar, quan van a patinar o quan li expliquen contes... Per això els estima tant.
Tove Jansson. «Un viatge perillós». Text de l'autor. Traducció d'Elena Matí Segarra. Editorial Blackie Books. Barcelona, 2024. A partir de 6 anys.
La Susanna troba unes ulleres màgiques que transformen la praderia on es troba en una sèrie de paisatges terribles i bonics: un aiguamoll, un volcà, una tempesta de neu, un oceà sec. En intentar tornar a casa, pel camí, coneixer diferents personatges, que es convertiran en els seus companys de viatge.
Jarvis. «L'Os i la Pia són els millors amics del món». Col·lecció Ossets. Editoral Blackie Books. Barcelona, 2024. A partir de 5 anys.
En aquesta primera aventura de la col·lecció parlen amb una flor, van de pícnic, pinten les seves pròpies obres d’art i descobreixen la manta més tova de tots els temps. Quatre històries tendres i divertides sobre les petites desavinences i malentesos d’aquest duet inseparable.
Jarvis. «Os i Pia. El pícnic i altres històries». Text de l'autor. Traducció de Yannick Garcia. Col·lecció Ossets. Editorial Blackie Books. Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
L'Os i la Pia són els millors amics del món. En aquesta primera aventura, parlen amb una flor, van de pícnic, pinten les seves pròpies obres d'art i descobreixen la manta més “abraçable” de tots els temps. Malentesos i petites desavinences del duo protagonista, que sempre aconsegueixen fer les paus recordant com s'aprecien, s’estimen i es valoren mútuament.
Òscar Julve. «Sant Jordi de cap per avall». Text de Tina Vallès. Editorial Comanegra. Barcelona, 2024. A partir de 5 anys.
Un drac amb indigestió, un cavaller amb el peu canviat i una princesa distesa amb cara de sorpresa. Pot semblar una història ja explicada del dret i del revés. Però vet aquí que l'aventura, per una vegada, comença amb una escopinada.
Sylvie Kantorovitz. «El nou veí de Vilabutxaca». Text de l'autora. Col·lecció Monti i Leo. Editorial BindiBooks. Barcelona, 2024. A partir de 6 anys.
¿Què passaria si tots els dies fossin iguals? Això és el que en Monti i els habitants de Vilabutxaca creuen que volen. Fins que un dia arriba un foraster. L'amistat, l'acceptació i l'acollida de l'altre, tractats amb guspires d'humor.
Benjamin Lacombe. «El detectiu Gatlock». Text de Sébastien Perez. Traducció de Jordi Vidal. Editorial Baula. Barcelona, 2024. A partir de 9 anys.
Edició especial de luxe sobre un dels relats del detectiu Gatlock, «El tresor de Tutangatmon» que es trasllada a l'Alexandria del 45 aC. Per ordre de la reina Cleogata, en Gatlock i els seus amics surten a la recerca d'un fabulós tresor. S'endinsen als laberints de les piràmides per on ronden tot de criatures perilloses.
Lon Lee. «Invents increïbles». Col·lecció El Meu Primer Llibre de Ciència. Text de diversos autors. Traducció de Núria Riera. Editorial Brúixola. Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
Un llibre ple de solapes i peces mòbils amb el qual es poden descobrir molts invents, màquines i aparells que ajuden a treballar, jugar, explorar i moltes coses més. Il·lustracions, una roda mòbil i un desplegable final.
Johan Leynad. «El gat de l'Aquil·les». Text de l'autor. Editorial BiraBiro. Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
L'Aquil·les estima al seu gat. L'estima amb bogeria, és el seu millor amic. Li agradaria passar tot el temps amb ell: corrent, jugant a amagar-se, saltant... Però el Zelo no vol. El Zelo és lliure. Llavors, el dia que l'Aquil·les l'abraça amb massa força, en Zelo treu les seves urpes. És hora de tornar a adaptar-se, lentament, perquè els dubtes i les ferides sanin i els dos amics aconsegueixin ser íntims i lliures al mateix temps. Un conte sobre l'amor que recorda que quan s'estima no es posseeix, ni tan sols quan es tracta del gat.
Mercè López. «Sorpresa a la granja» i «Un brunzit inquietant». Text de Pepe Maestro. Traducció d'Elena Martín Valls. Col·lecció Les Aventures de la Violeta. Editorial Baula. Barcelona 2024. A partir de 5 anys.
A la granja de l'àvia sempre hi ha molta feina, però ser-hi també té moltes compensacions, com ara assistir al naixement d'un petit ase. També té molts plans per compartir amb la seva amiga Martina com ensenyar-li la granja o visitar la cabanya i viure moltes aventures tot i que l'àvia els diu que vagin molt amb compte amb la casa abandonada de l'altra banda de l'aiguamoll.
Cristina Losantos. «El secret de la calaixera». Text d'Espartac Peran. Consells d'Alba Alfageme. Editorial B de Blok - Penguin Random House. Barcelona, 2024. A partir de 5 anys.
.
Un conte, debut d'Espartac Peran en l'àmbit per a infants, per entendre el dol i les pors. Tothom té por de tot tipus, pero s'amaguem perquè no es vegin. Els pares de la Clàudia i l'Adrià les han amagat en un calaix. Els germans descobreixen un món màgic dins la calaixera: pors desconegudes, estranyes, divertides... i fins i tot coneixen un personatge molt diferent de com se l'havien imaginat: la mort. Amb dolcesa i comprensió. el conte ajuda a acostumar els més petits a parlar de tot, tant del que els fa feliços com del que els entristeix.
Grégoire Mabire. «I què?» Text de Sonia Coudert. Traucció de Míriam Freixas. Editorial Baula. Barcelona, 2024. A partir de 5 anys.
Cada dia, en Blai molesta alguna nena o algun nen del pati de l'escola: «El teu xandall és lleig», «portes unes ulleres ridícules», «ets molt escanyolida». Té tothom atemorit. Fins que una nena respon amb dues paraules inesperades: «I què?».
Katarína Macurová. «Un cuc suculent i rodanxó». Text de l'autora. Editorial Combel. Barcelona, 2024. A partir de 4 anys.
En Pipo, en Pol i en Toni, tres amics, sempre pensaven en jocs nous per divertir-se. El que els feia més feliços era estar junts. Però un dia a en Pipo no li va venir de gust menjar síndria com als altres dos. Se’n va anar pel seu compte i es va trobar un cuc molt estrany que no volia sortir del cau sense plantar cara. Després de lluitar i vèncer el seu adversari, en Pipo va descobrir una cosa que no s’havia imaginat.
Oriol Malet. «La bèstia de Montserrat». Text d'Elisenda Solsona. Col·lecció Llegendes del Montserratí. Edicions Paper d’Estrassa. Olesa de Montserrat, 2024. A partir de 7 anys.
¿Quina relació hi ha entre els ovnis i la muntanya de Montserrat? ¿S’hi albiren llums estranyes cada onze d’agost? L’Oliva, el Marc, el Pau i l’Agnès, quatre amics que juguen junts, cada estiu, pels carrers d’Olesa de Montserrat, descobriran que la resposta a aquestes preguntes està molt més a prop del que es pensen.
Álex Meléndez i Beatriz Dapena. «El meu gat Orland». Text dels autors. Trducció de Núria Riera. Editorial Brúixola. Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
La protagonista d'aquesta història presenta el seu gat Orland, encara que l'Orland sembla més aviat un elefant. Una fantasia on tot és possible.
Alice Melvin. «El gran viatge pel riu amb el Ratolí». Text de William Snow. Traducció de Maria Bertran. Edtorial Baula. Barcelona, 2024. A partir de 5 anys.
E Ratolí comença un vitge riu avall. Mentre rema suaument, recorre diferents hàbitats fins que arriba al seu destí. Viu amb ell aquesta aventura! Observa la vida que germina a les lleres i als marges fluvials i aixeca les solapes per veure l'interior de les cases i de les botigues situades a les ribes.
Paco Mir. «El senyor Correcuites». Text de l'autor. Col·lecció Trampantojo. Thule Edicions. Barcelona, 2024. A partir de 5 anys.
Un àlbum per consumir a dues velocitats: per sobre, com el senyor Correcuites, o buscant tots i cadascun dels detalls que hi ha en cada làmina. El membre del Tricicle torna així a una de les seves activitats iniciàtiques: la d'historietista.
Ferran Orta. «Un dia amb el pare i el papa». Text de José Ignacio Valenzuela. Editorial BiraBiro, Barcelona, 2024. A partir de 5 anys.
Un conte que explica la vida quotidiana, però no per això rutinària i avorrida, de la Leonora. A partir de la situació de la protagonista, que té una família formada per dos pares i una gossa. La història combina escenes o moments quotidians i convencionals amb d’altres situacions que posen la imaginació i la diversió per davant i que conviden els lectors a superar la monotonia de la vida.
Zhanna Ovocheva. «Bona nit, Coala!». Text de Katie Button. Traducció de Núria Riera. Editorial Brúixola. Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
Ha arribat l'hora d'anar a dormir, però abans el Coala vol dir bona nit als seus amics d'Austràlia. El lector pot ajudar a trobar-los.
Kev Payne. «Busca el petit dinosaure» i «Busca la petita unicorn». Text de Katie Button. Traducció de Núria Riera. Col·leció Ullera Màgica. Editorial Brúixola. Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
En Dino i el seu pare estan jugant a fet i amagar. Però el pare Dinosaure necessita que l'ajudin a buscar el seu fill belluguet. Amb la ullera màgica darrere la làmina transparent es pot ajudar a trobar en Dino. I també la Dolça i la seva mare estan jugant a fet i amagar, i la mare Unicorn necessita ajuda per trobar la seva petita.
François Ravard. «La bona vida» i «Mariners d'aigua dolça». Text d'Aurélie Valongnes. Traducció de Jordi Vidal. Col·lecció Guim i Glup. Editorial Baula. Barcelona, 2024. A partir de 5 anys.
En Guim té un gos que es diu Glup. Els agrada anar a casa dels avis perquè els deixen fer tot el que volen i aquelles coses que estan més prohibides. Dues primers aventures, una sobre la bona vida i una altra sobre les vacances d'estiu.
Antoine de Saint-Exupèry. «Un regal per al cor». Traducció de Margarita Gómez i Núria Riera. Il·lustracions de l'autor.
Les millors citacions d'«El Petit Príncep», amb les clàssiques il·lustracions d'Antoine de Saint-Exupéry. Per a recordar el misatge i la poesia del conegut autor francès.
Xavier Salomó. «Mifu i els mitjons». Text de Meritxell Martí. Col·lecció Mixifú. Editorial Combel. Barcelona, 2024. A partir de 2 anys.
De mitjons, n’hi ha de coloraines, de pics, amb dibuixos…, ¿però on van a parar quan es perde? Una nova aventura d’en Mixifú, un gat juganer que mira el món amb curiositat.
Oriol Sardà. «El follet Oriol i les pirates». Text de l'autor. Editorial Barcanova. Barcelona, 2024. A partir de 5 anys.
Un matí, la Nora arriba a la vall amb notícies inquietants: mentre pescava, ha vist un vaixell navegant amb la bandera pirata onejant. La tripulació, formada per noies pirata, va en direcció a la costa, a l'altra banda de la vall. Està molt nerviosa, és ben sabut que els pirates de vegades saquegen tot el que troben. El follet Oriol, la Xènia i la Nora es posen ràpidament en marxa per anar a rebre-les a la platja i saber quin és el motiu que les ha portat fins aquestes contrades.
Òscar Sardà. «El camí del bosc» i «Per molt anys!». Text de l'autor. Editorial Barcanova. Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
El bosc és un lloc fascinant ple d'animals, com la guineu, els esquirols, els conills o els eriçons. La Tina i el Tavi descobriran com és la vida al bosc i els animals que l'habiten. I també, una altra història en què ajuden el follet Oriol, preparen una festa sorpresa d'aniversari per a un amic on no hi poden faltar un pastís, els globus, un cartell ben gran i, per descomptat, els regals.
Silke Schlichtmann. «Llegir no és un pal». Text de Nils Freytag. Traducció de Mathilde Sommeregger. Maeva Edicions. Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
¿Llegir és un pal perquè és una activitat solitària? Potser no, si es troben alguns éssers fantàstics d'acompanyants. ¿Llegir és un pal perquè de seguida s’acaba? Sempre n'hi ha un altre que s'espera per ser llegit. Hi ha llibres que expliquen històries sobre mons remots, i n’hi ha d’altres, com aquest, que serveixen per introduir-se en aquest univers. Un llibre que exposa prejudicis sobre la lectura perquè lectors grans i petits prenguin la seva decisió.
Viviane Schwarz. «Ergo». Text d'Alexis Deacon. Editorial BiraBiro. Barcelona, 2024. A partir de 5 anys.
Quan Ergo es desperta, es posa a explorar el món. Aviat, ho troba tot.
«¿Sóc el món?», pensa. És un gran pensament. Llavors passa alguna cosa.
Lucía Serrano. El jove Sherlock Talp a la cova dels ratpenats». Text de Lola Núñez i Rocío Antón. Editorial Baula. Barcelona, 2024. A partir de 5 anys.
El jove Sherlock Talp i els seus amics són capaços de resoldre qualsevol misteri. En aquesta ocasió, mentre juguen a fet i amagar, el conill Rufí s'endinsa en una cova fosca i perillosa. Ningú sap on és, el temps va passant i ell no apareix. ?Aconseguiran trobar el seu amic?
Yujin Shin. «El planeta Terra». Text de diversos autors. Traducció de Núria Riera. Col·lecció El Meu Primer Llibre. Editorial Brúixola. Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
Llibre de còmode format que permetrà als petits lectors accedir, gairebé per primera vegada, a un dels temes més fascinants per a ells: el planeta Terra! Els infants coneixeran els llocs més increïbles del planeta: les profunditats de l'oceà, els deserts, la seva amazònica... També descobriran moltes curiositats i es divertiran mentre aprenen a tenir cura del medi ambient.
Dawn Sirett. «On és l'espai?» Text de l'autor. Traducció de Núria Riera. Col·lecció On És? Editorial Brúixola. Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
Un pop-up amb els astronautes Dúnia i Dídac per descobreix tot el que hi ha a l'espai aixecant les solapes. Interacció, llengua, memòria i imaginació.
Srta. M. «Un viatge per l'univers». Text de José Luis Oltra. Traducció d'Elena Martín. Editorial Barcanova, Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
Un recorregut per l'espai des del sistema solar a les estrelles i els planetes més llunyans per descobrir com es formen les galàxies, què són els asteroides i els cometes, i les peculiaritats dels planetes del sistema solar. El viatge comença a l'origen de l'univers, s'atura per veure com s'aconsegueix estudiar l'espai i es dóna un cop d'ull al futur per saber quins seran els passos següents.
Paco Sordo. «Vine a jugar amb la Rínxols d'Or i els tres ossos» i «Vine a jugar amb la Blancaneu». Text d'Hervé Éparvier. Traducció d'Aurora Granyén. Editorial Barcanova. Barcelona. A partir de 3 anys.
Un joc amb contes clàssics per troar les cinc peces de la cadira trencada de l'Ós Petit, guiar els tres óssos pel bosc, despertar la Rínxols d'Or, trobar quin mirall reflecteix la cara de la reina dolenta, guiar la Blancaneu a través del bosc o treure-li el tros de poma que li ha quedat a la gola.
Olivier Tallec. «Hauria volgut», «Una mica més», «Un millor millor amic». Text de l'autor. Editorial Bira Biro. Barcelona, 2024. A partir de 4 anys.
L'esquirol no vol ser més un esquirol. Si li haguessin demanat la seva opinió, hauria triat per exemple ser castor per construir un món millor, o un cérvol, o un mussol, o un eriçó. I també vol saber com tenir cura d'un arbre com el pi, com si fos un amic, perquè un pi dóna pinyes i, si s'acaben, encara té agulles, branques i arrels. I finalment, l'esquirol busca un únic millor amic fins que se'l troba passejant.
Tamara Tantalo. «Tina, la nena momarca». Text de Claudia Bellante. Col·lecció Isla Flotantes. Thule Edicions. Barcelona, 2024. A partir de 5 anys.
El pati de la nova escola mira al mar. Abans la seva escola era a ciutat, a Milà. El pati de jocs estava encaixonat entre edificis. És el primer dia a la nova escola de la Tina. En plena pandèmia, els pares de la Tina perden la feina i decideixen canviar de país i de filosofia de vida i aquest còmic segueix la seva adaptació a un entorn completament nou i el seu descobriment de la
natura.
Sophia Touliatou. «Qui s'ha colat?» Text d'Anton Poitier. Traducció de Núria Riera. Editorial Brúixola. Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
Un lleopard al jardí, un tucà al mar, un ós blanc a la jungla... Alguns animals s'han equivocat de lloc. Creus que podràs trobar-los? Una manera de desenvolupar diferents capacitats mentre es descobreixen els hàbitats dels animals.
Elena Triolo. «L'escola de fades» i «El gran ball de primavera». Text d'Amelia Villetta. Traducció de Susana Rodríguez. Col·lecció Mina Trolina. Editorial Brúixola. Barcelona, 2024. A partir de 7 anys.
L'escola de fades està revolucionada: arriba el Gran Ball de Primavera. Només hi ha un problema: la Mina Trolina, que no té sentit del ritme i... balla com un trol. La Mina Trolina és una trol. Una criatura alegre, sempre disposada a jugar ia fer bromes. Una vegada va convertir el nas d'una fada en un musell de porc.
Joan Turu. «Sortint de la ratlla». Text de l'autor. Editorial El Cep i la Nansa. Vilanova i la Geltrú, 2024. A partir de 8 anys.
Un viatge per la vida professional de l’autor, des dels seus inicis en diferents moviments sòcioculturals, al seu pas per les parets de més de cent escoles, així com totes les il·lustracions acompanyades de missatges que comptarteix diàriament a les seves xarxes. Un catàleg d’una selecció personal dels últims deu anys de plena dedicació al món de la il·lustració.
Nacho Uve. «Un munt de colors» i «On són els colors?». Text de Raúl Bermejo. Traducció de Montse Molist. Editorial Baula. Barcelona, 2024. A partir de 5 anys.
Un parell d'àlbums per mirar, observar, imaginar, pensar, crear, investigar, cantar, riure,, fer salts, explorar i picar de mans. Cada làmina proposa una aventura sensorial que el fa idoni per fer-hi una ullada amb acompanyants.
Luisa Vera. «Un, dos, tres, pica paret!». Text de l'autora. Editorial Combel. Barcelona, 2024. A partir de 5 anys.
Un viatge a través de la història de l’arquitectura, des dels menhirs de la prehistòria fins als edificis més moderns i singulars de l’actualitat. De la mà de dos infants que viatgen a través del temps amb una nau, el llibre recorre les construccions més emblemàtiques dels principals períodes històrics i, al darrere de cada solapa, intercala una proposta de joc diferent per a cadascun.
Noemí Villamuza. «Tresors rere les portes». Text de Rodolfo del Hoyo. Editorial Bindi Books. Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
Un poemari delicat i senzill que és un viatge pels racons més íntims de la llar adreçat als primeríssims lectors. Combinació de poemes i haikus i un vocabulari extens que es plantegen com un joc.
Noemí Villamuza. «Els regals de l'avi». Text de Ricardo Alcántara. Editorial Baula. Barcelona, 2024. A partir de 5 anys.
Els regals que no es veuen són els que duren per sempre. Encara era fosc quan va rebre la trucada del seu germà. Volia ser el primer a felicitar-lo pel seu aniversari. Van xerrar i van riure una bona estona. Després de penjar, es va quedar al llit una mica més. Va començar a recordar persones, indrets, viatges, cases i, especialment, els regals de l'avi.
Noemí Villamuza. «Tresors rere les portes». Text de Rodolfo del Hoyo. Editorial BindiBooks. Barcelona, 2024. A partir de 4 anys.
A casa hi ha moltes portes amb un misteri amagat. La casa és on els més petits troben els primers racons per jugar, imaginar, créixer i sentir-se a gust. Un lloc màgic i real on construir el primer imaginari i descobrir la pròpia llengua i la parla. Un poemari delicat i senzill i un viatge pels racons més íntims de la llar. Recull de poemes, haikus i moltes paraules noves per descobrir.
Gareth Williams. «La granja» i «Vehicles». Text de diversos autors. Traducció de Núria Riera. Col·lecció El Meu Petit Llibre Puzle. Editorial Brúixola. Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
Els petits lectors aprenen el vocabulari relacionat amb la granja o els vehicles mentre es diverteixen. Alhora, desenvolupen la seva capacitat psicomotriu i potencien l'observació, l'associació i la manipulació, ja que han d'encaixar les peces al lloc corresponent.
Sam Williams. «Qui t'estima, osset?». Text de Mathew Price. Traducció de Maria Lucchetti. Editorial EntreDos. Barcelona, 2024. A partir de 2 anys.
L’osset se sent sol. Necessita que algú l’estimi, però no algú qualsevol sinó algú que l’estimi de debò. Un llibre pop-up amb il·lustracions mòbils. ¿Arribarà a descobrir l’osset qui l’estima de debò?
Ana Zurita. «La granja de la Tina». Textos d'Estel Baldó, Rosa Gil i María Soliva. Editorial Barcanova, Barcelona, 2024. A partir de 3 anys.
Un llibre per conèixer la granja, els animals que hi viuen i les tasques i feines que duen a terme els grangers i les grangeres. Per afavorir la lectura autònoma dels petits lectors, cada doble pàgina presenta el text d'una manera breu i escrit amb dues modalitats de lletra: de pal i lligada.