«ELS QUATRE GATS»
Fòrum d'opinió independent

Circular Informativa núm. 102 - Maig 2010

«¿La Ciutat de la Justícia... o la Ciutat del Teatre?»
Sempre hi ha qui supera totes les expectatives previstes. Que una colla de postadolescents universitaris s'hagin dedicat últimament a fer vídeos musicals col·lectius per penjar al YouTube —recordem que els anomenen lip dub— té una justificació: vells, infants per partida doble. Però que una colla de funcionaris de carrera, amb oposicions guanyades, assalariats rebaixats del Departament de Justícia s'hi hagin posat i, al capdavant —les imatges canten per elles mateixes— hi figuri la consellera del ram, na Montserrat Tura, ja supera totes les expectatives.

¿On queda, davant d'això, el ball de la samba dalt del camió, Passeig de Gràcia amunt, d'aquell alcalde de nom cèlebre Joan Clos, metge de professió, lingüísticament dislèxic, ara perdut per Istambul a la recerca del turc? ¿Què esperen altres consellers del govern català per posar-se a l'altura de la seva homòloga de Justícia i organitzar una festa similar en cadascun dels seus Departaments? Per exemple, el conseller Tresserras i els seus pujant i baixant les escales mecàniques del Museu d'Història de Catalunya; el conseller Nadal i els seus per les vies de Sants pilotant un trenet de Rodalies; el conseller Castells i els seus fent loopings per les taules i els ordinadors de la Borsa de Barcelona; la consellera Geli i els seus pujant i baixant les escales de l'Hospital de Bellvitge; el conseller Saura i els seus en una comissaria de Mossos d'Esquadra amb els seus antiavalots de torn; la consellera Serna i els seus amb els treballadors encara supervivents de la Seat; el conseller Carod i els seus saltant i botent en un centre multireligiós amb imams, clergues i altres personalitats del ram... i així, fins a l'exasperació governamental.

El cas és que els trempats de la productora d'El Terrat diu que van demanar al Departament de Justícia que els deixés enregistrar un lipdub a les noves instal·lacions de la Ciutat de la Justícia, allà on els estafadors de guant blanc i lingots d'or, de la banda dels Fèlix, es passegen periòdicament per anar a dir que encara no han fugit fronteres enllà on els comptes secrets i les caixes fortes dels paradisos fiscals no trobats mai els esperen com un tresor amagat a l'illa. I com els del Terrat necessitaven extres, van proposar que ho fessin aquells funcionaris i funcionàries que —segons justificació de la mateixa consellera— volguessin prendre-hi part voluntàriament, com si fossin els que a l'hora dels deu minuts de lleure del cigarret es poden veure sempre a les portes de tots els Departaments institucionals des que es va imposar la llei antitabac.

El més estrany és com no se'ls va acudir, als improvisats artistes, de fer sortir en el vídeo els lladregots, els criminals, els traficants, els camells, els macarres i els delinqüents de tota mena que campen lliurement pel país esperant eternament que els arribi l'hora del judici... no pas el final, sinó un de tants, per complir amb el tràmit de la sentència i tornar a sortir al carrer. ¿O potser és que, avorrits de tanta paperassa judicial i de tanta parefarnàlia de dret, els empleats del gremi dels xoriços —com diuen aquests dies els alcaldes metropolitans xafardejats a les escoltes—, tenien l'esperança que, si el vídeo prosperava, i un cop sabut que l'autèntica ciutat comediant —planificada en el seu dia pel director Lluís Pasqual i el seu ghostwriter de companyia, gràcies a una de les il·luminacions de l'exalcalde Pasqual Maragall— no es va poder fer a Montjuïc, potser la moderna, costosa, gratacel·lica i pretoriana Ciutat de la Justícia es convertiria en la Ciutat del Teatre de debò?

Passin, passin... passin i vegin... i no es perdin a l'altura, la consellera Tura...
Nota: Una font interna de la Ciutat de la Justícia ens comunica, després de la lectura d'aquesta circular d'Els Quatre Gats, que cap de les persones que apareix en el vídeo és funcionari de Jutjats, sinó que tots pertanyen a la Unitat Administrativa del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, que té com a cap la consellera Montserrat Tura. Un aclariment que agraïm i que per tant deixem aquí escrit.
Circulars anteriors mes


| Condicions per formar part del Fòrum |
| Alta de subscripció gratuïta | Modificacions subscripció | Baixes subscripció |
| Propostes, articles, notes informatives, comentaris i suggeriments |
| Portaveu del Fòrum |