logobou

Escornalbou
Associació Cultural

Fundada el 1987

Presentació


  L'entitat «Escornalbou Associació Cultural» es va fundar el 1987, a Reus, per iniciativa d'Andreu Sotorra i Lena Paüls, per promoure la divulgació de la cultura catalana en diversos vessants: literatura, folklore, art, llengua...

  El seu àmbit inicial d'actuació va ser la comarca del Baix Camp, del Principat de Catalunya. De la primera etapa, la iniciativa més remarcable és la fundació de l'Escola de Català Escornalbou, que va contribuir a la normalització lingüística i la formació de nombrosos alumnes adults durant la dècada dels vuitanta.

  Actualment, amb les noves tecnologies, l'àmbit virtual li permet ser present a la xarxa amb diversos projectes, el més remarcable dels quals és el grup de revistes digitals «Bit de cultura», «Cornabou», «Estiraboli» i «Vinyeta literària», grup nominat pel jurat del Premi «Lletra» 2002 i 2003, convocat per la Fundació Prudenci Bertrana i el portal Lletra de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per destacar la millor pàgina web realitzada arreu del món i en qualsevol llengua per mostrar o promocionar la literatura catalana a Internet.

  L'entitat «Escornalbou Associació Cultural» es projecta a la infinitat de l'univers de la xarxa, empesa per una força cultural pròpia, hereva de la perifèria territorial d'una cultura minoritzada.


  Per a més informació:

  Escornalbou Associació Cultural
  Apartat de correus 32036
  08080 Barcelona


[Tornar a dalt]