andreu sotorra
EL CAFETÓ


cafeto


[CARBÓ, CARBÓ... PORTEU-LOS CARBÓ!]


Escolteu el podcast

Durant quinze dies inacabables el món ha viscut sota els missatges apocalíptics llançats des de la cimera de Glasgow. Sembla que a Escòcia, per un temps, s'han oblidat de la independència i, sobretot, dels seus whiskys dels quals, per cert, no n'ha parlat ningú, cosa que no hauria estat sobrera tenint en compte que si el món s'acaba, i nosaltres amb ell, més val que s'acabi amb una traguet de més.

Els missatges han estat contundents: que si l'escalfament, que si el 2030, que si el 2050, que si ja no hi som a temps, que si acabarem regalimats... Fins i tot els adolescents sembla que han començat a tenir malsons veient-se al 2030 i al 2050 com a gremlins en un desert.

La proliferació dels missatges, enviats per desenes i desenes de mitjans de comunicació a tots els canals del món contrasten amb les desenes i desenes de vols d'avió i de desenes i desenes de viatges amb autos de gran consum que han transportat cap a Glasgow des d'arreu del món i des de Glasgow cap arreu del món caps d'estat, consellers, ministres, secretaris de secretaris i més secretaris, a banda de representants d'oenagés i tota mena d'espècies cridades pel que sembla que ha estat la cimera de la dècada sobre el canvi climàtic.

Només l'adolescent Greta Thunberg sembla que ha trencat la norma, entestada en la seva idea que la cimera ha estat només la del bla, bla, bla i viatjant en vaixell per no dir que, si pogués, aniria nedant des de Suècia a Escòcia, si no fos perquè les aigües estan també alterades i hi ha el perill de trobar algun tiburó pel camí.

La gerra d'aigua freda, després de llargues pròrrogues per redactar les conclusions de la cimera, han acabat amb l'acord inclòs a última hora per l'Índia que no vol deixar anar el carbó. Sense que ens sentin els més ecologistes i els més apocalíptics, diguem que cal donar les gràcies a l'Índia que no és vulguin desprendre del carbó.

Perquè, ¿si se'n desprenguessin, a partir d'ara, què farien els Reis d'Orient cada 5 de gener sense poder portar carbó a qui tant se'l mereix? No hi ha dubte que els signants de la cimera de Glasgow serien els primers decebuts perquè sense cap mena de dubte són el que més carbó es mereixen.

[14-11-2021]| El cafetó | Índex Llengüets | Bon cop de Mac! | En fila índia | Índex Publicacions | Home Page |