andreu sotorra
EL CAFETÓ


cafeto


[OH, BENVINGUTS, PASSEU, PASSEU... I CONTAGIEU-VOS!]


Escolteu el podcast

Ara us confineu, ara no us confineu. Ara us confineu perquè sou catalans, ara no us confineu perquè sou espanyols, perquè ja se sap i és profecia que Madriz é Ezpaña.

L'última rebolcada ha estat la reculada que el Departament de Salut ha hagut de fer, just una hora després que la presidenta del Comitè Científic Assessor defensava per la ràdio que les quarantenes dels contactes estrets d'un positiu s'havien de fer tal com s'havia acordat.

Doncs, no. Resulta que la comissió de Salud Pública que està formada pel Ministerio de Sanidad espanyol i els departaments de les comunitats autònomes del Regne d'Espanya han acordat per majoria —atenció a aquest detall perquè estem parlant de criteris científics i no de criteris ideològics— per majoria, repeteixo, que les persones amb pauta completa que siguin contactes estrets d'un positiu no han de fer quarantena.

I el Departament de Salut català s'ha hagut de menjar la quarantena amb patates perquè si bé diuen que no hi estan d'acord, no els toca altre remei que acceptar la decisió perquè la comissió de Salud Pública està per damunt del seu parer.

En pocs dies, és la segona vegada que s'escolta que el govern català admet submissament que «no s'hi pot fer res». Primer va ser en boca del conseller d'Educació arran del 25% de l'aula de P5 de Canet de Mar. I ara en boca del conseller de Salut, arran d'aquesta reculada en el que tant ell com el Comitè Científic Assessor havien acordat.

Fa la impressió que una vegada més les bates blanques —que hauria de ser l'única autoritat davant la pesta que assota el planeta— van per una via, les togues negres van per una altra i els buròcrates dels uns i dels altres són finalment els que tenen la veu cantant. Només els falta cantar allò de «Oh, benvinguts, passeu, passeu... i contagieu-vos!»

[22-12-2021]| El cafetó | Índex Llengüets | Bon cop de Mac! | En fila índia | Índex Publicacions | Home Page |