andreu sotorra
EL CAFETÓ


cafeto


[LA GALLINETA HA DIT QUE PROU...]


Escolteu el podcast

Doncs, això: hem agafat tant d'estimació al confinament que fins i tot volem confinar... les gallines. Les amables, cantadores i productives gallines de corral que, ben diferents d'aquella coneguda gallineta de Lluís Llach, aquestes sí que volen pondre dotzenes d'ous perquè no es volen desprendre del sou ni que faci anys que les esclavitzen.

Amb aquesta mena de gallines tan adorables, malament ho tenim perquè, com aquella gallineta de Lluís Llach, aquestes no criden mai: «La gallina ha dit que no, visca la revolució!».

La decisió dels agents rurals del confinament de les gallines de corral ve arran que, com si no n'hi hagués prou amb les variants de l'alfabet grec vestides de coronavirus, només ens faltava que ens tornés a visitar l'anomenada grip aviària. I tot perquè a la comarca del Segrià s'han detectat morts quatre cignes i una cigonya migratoris prop de la riba del Segre.

No fa gaires setmanes, abans de les fires del gall de Nadal, tots ens vam sentir una mica com un capó del Prat quan es va saber que s'havien fet testos de PCR's a exemplars de pollastres exposats a la fira. I ara potser ens sentirem com aus de corral quan se sàpiga que la grip aviària també té un vaccí per injectar a les aus que es poden contagiar.

Aquí potser sí que caldria donar la raó a l'entranyable gallineta de Lluís Llach que, com tota una senyora gallina de la vida, deia que els galls que amb ella havien de dormir, els triaria sans i valents perquè n'estava farta d'impotents.

Diria que, amb aquest esperit de rebel·lia, a la gallineta de Lluís Llach li seria difícil acceptar ara un vulgar confinament, sobretot perquè ja sabem el que pensava: que ens quedés clar per sempre més, que ella, de verge, no en tenia res, i que, posats a fer, no li venia d'un segon restrenyiment... I si un restrenyiment ja fa prou difícil l'evacuació del trencaclosques dels budells, ¿qui voldria, per gallina que fos, un segon confinament?

[08-01-2022]| El cafetó | Índex Llengüets | Bon cop de Mac! | En fila índia | Índex Publicacions | Home Page |