logo

Brian Patten


llibre Brian Patten és nascut a Liverpool el 1946. Als anys seixanta va formar part del grup teatral Grimms. Ha publicat diversos poemaris que l'han fet conèixer amb el sobrenom d'el "poeta de Loverpool", com 'Love Poems', 'Armada', 'Storm Damage' i 'Grinning Jack'. Però s'ha dedicat també molt a escriure per a infants amb adaptacions de clàssics com les faules d'Esop. Entre els seus llibres per a infants hi ha 'Gargling with Jelly', 'Juggling with Gerbils' i 'Mr. Moon's Last Case', guardonat amb el premi especial del Mistery Writers of America. Amb el recull 'El Gegant de la Història' fa una recreació de faules, llegendes i contes populars de les fonts més antigues adaptades a una trama que les fa contemporànies. • El poble de més amunt (El Gegant de la Història) [fragment]

  Un home molt savi descansava assegut en un encreuament que quedava al mig de dos pobles. De sobte, un viatger se li va acostar i li va preguntar:
  --Perdoni, ¿com és el poble de més amunt?
  --¿Com era el poble d'on ve? --li va preguntar l'home savi.
  --Horrible, un poble horrible --li va dir el viatger--. La gent no era gens simpàtica, feien cara de pocs amics. Vaja, que eren uns estúpids. No m'hi vaig poder entendre mai!
  --Doncs em temo que al poble de més amunt hi trobarà el mateix --li va dir l'home savi.
  Uns minuts més tard, un altre viatger va arribar a l'encreuament. Venia del mateix poble que l'altre i també volia saber com era el poble de més amunt.
  --Digui'm, ¿què li ha semblat el poble d'on ve? --va fer l'home savi un altre cop--. ¿Com era?
  --Meravellós, un lloc fantàstic --li va respondre--. He conegut una gent maquíssima. Tothom ha estat molt agradable.
  --Aleshores segur que també li agradarà el poble de més amunt --va ser la resposta de l'home savi.  punts  [Copyright© 2002. Brian Patten i Editorial Empúries. Traducció d'Aïda Garcia. All rights reserved.]
  [Tornar a dalt] | [Índex]