andreu sotorra

[Carezza en W - La columna - Capítol 2 - Fragment 14]


    [Anterior]


    Els duelistes van entrar als seus cotxes i van tancar les portelles. Es van ullar de lluny estant, a través del parabrisa i es van encegar mútuament amb els fars en posició d'atac. Els dos cavalls van arrencar. El Volkswagen i el Lexus van llampar per la passarel.la de fusta que havia estat distingida amb un premi d'arquitectura urbana pel remaleït disseny de pont amb terra ondulat. Es van trobar al mig en uns segons. Les guspires escopides pels cavalls en duel es van ofegar a l'aigua encalmada. Les vuit rodes van deixar la seva empremta sobre les tires de fusta. El xoc i el cop de fre van accionar l'airbag del Volkswagen Sharan d'Aufidi i el del Lexus 300 de Joost Tsooj.
    La remaleïda bossa d'aire que, a la dècada dels 80 van inventar els alemanys del Mercedes-Benz i que després van perfeccionar els de la Volvo per protegir el cap i el cos dels conductors, es va accionar en només 28 mil.lèsimes de segon. L'acceleròmetre que havia d'enviar el senyal d'alerta al microprocessador havia fet el seu paper. Els cossos d'Aufidi i de Joost Tsooj es van desplaçar lleugerament a les 40 mil.lèsimes de segon del xoc. Quinze mil.lèsimes de segon després, el globus de poliamida ja estava inflat del tot. Cinc mil.lèsimes més tard, els pits d'Aufidi i Joost Tsooj van topar amb el globus de l'airbag. I deu mil.lèsimes després hi van topar amb el cap.
    Passats dos segons del procés de protecció, l'airbag del Volkswagen Sharan del columnista Aufidi ja s'havia desinflat. Però estava fet un nyap.

    [Continuació]
| Dalt | Índex i presentació |