andreu sotorra

[Carezza en W - La columna - Capítol 2 - Fragment 15]


  [Anterior]


  Aufidi va mirar davant seu a través del parabrisa. ¿L'havia guanyat ell, el duel? ¿Què feia aquell Mort de Gana amb el cap immòbil sobre el respatller i amb l'airbag enclastat al nas? ¿Per què s'havia volgut batre en duel per un remaleït PIB?
  Va pensar que l'Oficina Europea de Seguretat en el Trànsit d'Autopistes (OESTA) tenia raó quan volia proposar un canvi de normativa per als fabricants dels airbags perquè intal.lessin un dispositiu mitjançant el qual els conductors poguessin desactivar el sistema, si volien. Les estadístiques deien que uns cinquanta conductors havien mort per la remaleïda força amb què es disparen els airbags des que aquest sistema protector es va inventar.
  Va mirar millor --l'enlluernava un dels fars que fumejava-- encara a través del seu parabrisa, per damunt de la seva capota abonyegada i per damunt de la capota abonyegada i el parabrisa de Joost Tsooj. "Tenen raó els vividors de l'OESTA --va repetir--. No tots els airbags funcionen amb la pressió d'aire adequada --va concloure Aufidi amb l'experiència d'exvenedor d'automòbils que tenia.
  Allà, al mig del pont de fusta ondulat, va pensar que no hi feia res. El duel s'havia acabat. Va fer marxa enrera per desenganxar la carrosseria davantera del Volkswagen de la carrosseria davantera del Lexus. En el xoc, els parafangs havien reblat ben bé el clau! Tot va grinyolar una mica. Eren dos cavalls a prova de bombes. Aufidi va pensar que la factura del planxista del Wolkswagen li costaria un ronyó!
  Va deixar el duelista vençut estès al camp de batalla. Va fer marxa enrera, botent a reculons per la passarel.la ondulada del pont de fusta. Va arribar al pàrquing de casa i, per l'ascensor interior, va pujar de seguida al seu apartament d'alt estànding. Portava la funda del seu airbag feta una pelleringa. L'havia arrencada després del xoc. La va portar a la cuina i la va llençar al tub del TPE, el Transport Pneumàtic d'Escombraries de l'edifici. Va tancar la tapa i va accionar la palanca de la pressió de l'aire perquè les restes de l'airbag baixessin en xuclat i es barregessin amb les deixalles del veïnat. I va comprovar que el remaleït TPE del seu edifici d'alt estànding no funcionava.
  El columnista Aufidi es va dirigir, visiblement indignat, a l'ordinador. Va accionar la seva arma de combat i va obrir un document nou en la carpeta d'articles del News. I es va posar a escriure una columna parlant de la ineficàcia de segons quins serveis moderns dels edificis d'alt estànding. Va tractar el servei tècnic de l'empresa instal.ladora del TPE de Mort de Gana. Va perdonar la vida del servei de manteniment d'urgències en un rampell de caritat verbal, inusual en ell. Va enviar la columna, per correu electrònic, al búnker electrònic de la nevera de la redacció. I després va baixar al saló de festes del Washingtònia Hotel a celebrar l'entrada del nou mil.lenni amb els seus remaleïts amics del consell d'administració del News.

  [Continuació]
| Dalt | Índex i presentació |