«ELS QUATRE GATS»
Fòrum d'opinió independent

Circular Informativa núm. 99 - Febrer 2010

«Independència a cops de llança»
No una, no. Ara en tenim dues. Dues llances shuar, artesanes, ben esmolades, gràcies a la gentilesa del cap de la tribu equatoriana dels shuar, Luis Kuash, el qual, alertat per uns intrèpids investigadors del diari El Mundo que la llança que el mes de març de l'any passat ell havia regalat com a mostra de benvinguda al vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, en un dels seus viatges de negocis i relacions institucionals, s'estava penjada a casa particular del polític gràcies a unes imatges congelades i extretes d'un dels reportatges del programa de Canal Parlament, dels que emeten pel 3/24.

La cosa és greu i hauria d'alertar el professorat de les facultats de Ciències de la Comunicació i, sobretot, els de la branca d'audiovisuals: ¿com és que els del Mundo van filar la llança amb un cop d'ull i els del Canal Parlament i els del 3/24, tot i haver anat a casa del vicepresident ni tan sols es van immutar de veure-hi una llança indígena penjada? Les preguntes, esclar, quan es va saber la notícia, van assaltar tothom: ¿Per què vol una llança esmolada a casa seva el vicepresident? ¿Per si algun vespre o alguna nit l'assaltaven uns silenciosos? ¿Per si el senglar creix i cal sortir al bosc a caçar cries a cops de llança? ¿Per...?

Han passat unes setmanes llargues, setmanes d'angoixa per als del Mundo —i per als del Canal Parlament del 3/24 també perquè havien badat— acomboiats els primers pels sempre no prou patriotes catalans del Partit Popular, amb Que Matxo als guants de boxa i la cirereta al capdamunt. Mentrestant, el cap de la tribu dels shuar avisat pels patriotes del PPMundo que el vicepresident català s'havia firat la llança, es va posar mans a la feina i va tornar a fer una altra llança, tan o més esmolada que la primera, i al cap d'uns dies, per paquet exprés via avió, la llança va arribar als seus aliats d'El Mundo i aquests la van lliurar al portaveu del Partit Popular qui, conscient de la importància vital per al futur del país, la va lliurar també al president del Parlament de Catalunya —no hi ha foto del moment, però n'hi hauria d'haver una i, ni que semblés Carnestoltes, el del PP hauria d'anar disfressat de cap de tribu indígena—.

Així és, doncs, com hem passat de no tenir ni un trist avió de combat rovellat, ni un tanc sense canó, ni un canó dels francesos, ni un fusell de record, ni una metralleta, perquè Catalunya és pacifista i per això s'ha buidat el castell de Montjuïc, a tenir dues llances de guerra: una al Palau de la Generalitat i una altra al Palau del Parlament. Com que lla cosa de la llança podia ser que portés cua, el president del Parlament, Ernest Benach, ja s'havia assessorat sobre la presència de la llança shuar a casa del vicepresident del govern català i —¿com és que no hi havien pensat els d'El Mundo?—, la llança era precisament allà, clavada a la paret, per fer de decoració del reportatge del programa de Canal Parlament! Això sí que és un màster escenogràfic de reportatges ben aprofitat!

I així és com els pobletans de la tribu catalana s'han assabentat que la llança shuar sempre ha estat al Palau de la Generalitat. Ara, la incògnita és saber què passara si mai hi ha, com és previsible, un altre equip de govern a Palau... Però ja hi ha apostes... Hi ha qui pensa proposar al pròxim govern català que les dues llances shuar, com que queda clar que els catalans som pacifistes, s'incorporin en mans de sengles estàtues de Sant Jordi. Una, a la que hi ha al Palau de la Generalitat. I, l'altra, si cal, de reserva, per quan es declari la independència de Catalunya i quan s'hagi de sortir al balcó, es pugui demostrar al poble ras que qui porta la llança... mana.
Circulars anteriors mes


| Condicions per formar part del Fòrum |
| Alta de subscripció gratuïta | Modificacions subscripció | Baixes subscripció |
| Propostes, articles, notes informatives, comentaris i suggeriments |
| Portaveu del Fòrum |