«ELS QUATRE GATS»
Fòrum d'opinió independent

Circular Informativa núm. 128 - Juliol 2012

¿L'hora del general Bum Bum?
Ressonen els tambors a Palau. Quan la caixa fa teranyines de tan buida és hora de cridar a sometent. Una crònica periodística signada pel periodista Jordi Barbeta, publicat a La Vanguardia [29 juliol] aixeca les expectatives d'un agost mogut. Mentre el govern central té convocats amb data i hora, com a mínim, tres consells de ministres espanyols en ple agost i l'ordre de tenir tothom —és a dir els ministres i els seus harems— a toc de xiulet per si Europa es desperta, al govern de la Generalitat de Catalunya, l'endemà mateix de l'aprovació, ni que sigui per mínims, de la utopia del Pacte Fiscal, el president Artur Mas —segons el cronista fent-se ressò de fonts de crèdit i, se suposa, amb interessos creats de filtració— reuneix a Palau de la Plaça de Sant Jaume tots els alts càrrecs de la Generalitat. És a dir: consellers, directors generals, secretaris generals i directors d'empreses públiques, entre alguns altres altíssims —tots plegats uns 300 i escaig— per participar, mig a les fosques, en secret, sense testimonis ni taquígrafs ni, per descomptat, periodistes, en un acte qualificat com a "missió històrica".

Si no fos que en una terra com la dels Països Catalans, els seus habitants estan acostumats a la ficció històrica i el misticisme de les llegendes —només cal fer memòria de la farsa de les Quatre Barres— les paraules i les declaracions solemnes que han transcendit del tal acte fan posar la carn de gallina. I, si no, analitzeu el registre bèl·lic de la gran trobada, a partir d'una de les frases del president als seus correligionares: ""Sou els generals d'un exèrcit que és la Generalitat i que té una gran missió. De la Generalitat depèn la sort del país". És a dir, com deien aquells: "Catalans, la Generalitat vetlla per vosaltres!"

El llenguatge bèl·lic, pel que sembla, no acaba aquí. N'hi ha més, com per exemple, aquesta altra afirmació: "Es viuran els moments més difícils i es trobaran els pitjors obstacles per governar que s'ha trobat mai cap govern. Tot apunta a un conflicte creixent amb l'Estat [espanyol]. Hem d'estar preparats".

La cosa, agafada així, fa respecte, si no fos que l'experiència dels segles ens ha demostrat que la pela, és a dir l'euro en llenguatge actual, és capaç de solucionar-ho tot, fins i tot la triturada i l'esporgada del famós Pacte Fiscal. Davant de la situació límit de les finances, soroll de tambors que, des de l'òptica civil, és tot el contrari de soroll de sabres. El mal és que mentre uns tenen tambors, els sabres els tenen els altres, només.

De moment, doncs, preparats:

Companyia !!
[toqueu el play i cop de bastó]

Circulars anteriors mes


| Condicions per formar part del Fòrum |
| Alta de subscripció gratuïta | Modificacions subscripció | Baixes subscripció |
| Propostes, articles, notes informatives, comentaris i suggeriments |
| Portaveu del Fòrum |