«ELS QUATRE GATS»
Fòrum d'opinió independent

Circular Informativa núm. 145 - Desembre 2013

«Al Sellas se li ericen les celles»
Definitivament s'han acabat les innocentades. La progressiva dimissió en tan noble missió creativa dels mitjans de comunicació any rere any, ha fet ratlla i creu aquest 2013 quan ni tan sols ningú no ha parlat de les innocentades presumptament amagades dels altres sinó que ningú tampoc no les ha trobades a faltar, potser perquè en el seu lloc ha aparegut la Grossa, versió femenina de l'Home dels Nassos i una victòria més del feminisme modern. I és que, ¿quin mitjà es posa a inventar una innocent innocentada o a penjar la llufa a algun privilegiat quan, dia a dia, cadascuna de les notícies que es veuen obligats a donar semblen una llufa gegant de debò?
Sens dubte, aquest desembre del 2013, en l'àmbit cultural català —futur àmbit cultural independent consultable— ha estat el marro que ha esquitxat l'Arts Santa Mònica amb la desautorització sisplau per força que el conseller del ram ha hagut de fet a la supercalifragiespialidosa estrella mediàtica i funcionària a sou autònom, Bibiana Ballbé —Bibi per als amics i parents de confiança i en la més íntima intimitat—, néta de l'exalcadessa de La Garriga i escriptora Núria Albó, per a més inri.
Com que, a les entranyes de la cova dels funcionaris, els hàbits i costums sempre són els mateixos, l'esperit de la punyalada per la part del pompis i el noble gen de l'antropofàgia cultural continuen estan en actiu, ja sigui a Santa Mònica o al capdamunt del dit de Colom on pots pujar-hi i ballar, si vols. En el cas de la Ballbè, els estreps els va perdre el seu superior immediat, el digital Jordi Sellas, reconvertit en funcionari de torn i director general de promoció i cooperació cultural, i amb les celles eriçades —"a l'administració les coses no funcionen així!"— va rebatre una carta i correu electrònic, enviat sense que presumptament el Departament no en tingués coneixement, a la troupe cultural convocant-los a una festa 'rave' o marató de dotze hores de la creativitat on s'havia de congregar la flor i nata de la creació més recent juntament amb la flor i nata de la creació que fa malves.
El cas és que els famolencs canis lupus que envolten Santa Mònica han viscut un temps desconcertats des que la Ballbè els sonava com a directora del centre fins que el conseller, prudent per no esvalotar la llopada, la va erigir només en assessora de continguts, mentre nomenava en el càrrec, cobejat per molts des de la destitució de Vicenç Altaió, una funcionària de tota la vida a la casa, Conxita Oliver, experta en art, que ha estat l'única que s'ha mantingut al marge de la llufa de l'Arts Santa Mònica, una llufa que la mateixa protagonista, Bibiana Ballbé, ha defensat en un publireportatge en el seu mitjà escrit habitual amb aquestes paraules: "Tinc una fe cega en el projecte, i el subscric de dalt a baix. Executar-lo amb èxit és la millor manera d'acabar aquest debat. El mapa i l'acte són una manera incontestable de fer evident el talent creatiu que tenim al país, donar-li visibilitat i teixir xarxa". Per cert, l'acte té nom provisional: «10x10x10». Tot i que no sempre una operació matemàtica d'aquesta mena faci «mil» sinó més aviat «mal».Circulars anteriors mes


| Condicions per formar part del Fòrum |
| Alta de subscripció gratuïta | Modificacions subscripció | Baixes subscripció |
| Propostes, articles, notes informatives, comentaris i suggeriments |
| Portaveu del Fòrum |