«ELS QUATRE GATS»
Fòrum d'opinió independent

Circular Informativa núm. 156 - Novembre 2014

«¡Quina olor que se sent!»
Qui més qui menys recorda la novel·la 'El perfum', de Patrick Süskind, sobretot perquè la versió cinematogràfica es va rodar a Barcelona. Els més carregats de memòria saben que la trama transcorre al segle XVIII, a França, i que el seu protagonista és Jean-Baptiste Grenouille, un assassí de dones que té el do de l'olfacte més fi de la capa de la Terra. Grenouille, captivat per les aromes de les dones, no pot resistir-se a assassinar-les per obtenir-ne els seus olors amb mètodes d'extracció sofisticats i artesans, a la vora del Sena, però amb l'objectiu d'obtenir el perfum més perfum del món que li permeti manipular els sentiments i les emocions humanes.
No som al segle XVIII ni som a la vora del riu Sena ni cal esperar que no hi hagi un clon de Jean-Baptiste Grenouille a tocar, però a Barcelona, la perfumeria Carner Barcelona, que té la seva seu social a l'Avinguda Diagonal, ha creat un perfum que fa una barreja de les aromes típiques de la ciutat, des dels pins de Collserola a les sentors de la Boqueria i la salabror del Mediterrani.
Barcelona té diferents aromes segons quin és el barri i, també, en funció de l'hora del dia. Esclar que la creadora del perfum no aclareix si també s'ha fixat en les fortors de les evacuacions d'esfínters de segons quins racons de la ciutat i si una bona combinació enriqueix el producte. Carner Barcelona ha batejat el nou perfum amb el nom 'D600 - Eau de Parfum', en francès, que sembla que sigui més perfum si es pronuncia així i, sense donar-hi gaire tombs, amb el número de l'edifici modernista on tenen establerta la seu.
Per als creadors del perfum, Barcelona fa olor de mar (port), a flors i cítrics (les rambles), a cafè i xocolata (el Born), a fusta (els Encants), a verd i pi (la muntanya de Collserola)... I perquè cap barri no se senti menystingut, també ha preparat perfums paral·lels com per exemple el perfum 'Born - Eau de Parfum', que recull l'essència del barri i les terrasses plenes de turistes. Les notes olfactives d'aquest flascó capten la força i la personalitat, diuen, d'un aiguabarreig d'empedrat, de botigues, restaurants, pastisseries i galeries d'art, una aroma que fusiona l'antic i el modern, amb un suau toc de licor, notes de xocolata, cafè, fusta i vainilla. En canvi, el pare de la criatura, el 'D600 - Eau de Parfum' capta l'estil de vida urbà i l'esperit mediterrani de la ciutat, vibrant, amb un toc de misteri, la frescor de la zona de la Rambla i de la Boqueria, amb notes fresques, contemporànies, sofisticades i avantguardistes i amb tocs de fusta de cedre i vainilla. Però també hi ha matisos, segons l'hora del dia, per als perfumistes de Carner Barcelona. Així, a primera hora del matí, l'aire fresc es barreja amb els rams de flors fresques, les fruites fresques i les diferents varietats d'espècies la Rambla i la Boqueria. A mitja tarda, el sol mediterrani escalfa les façanes modernistes i hi ha una barreja única de l'antic i el modern. En canvi, a la nit el pols es fa més profund i la ciutat revela el seu costat més misteriós i sensual.
L'estoig del perfum de Barcelona és més aviat luxós, tot i que minimalista, sobri i, segons els creadors, molt europeu. I a Carner Barcelona estan segurs que els barcelonins i les barcelonines —el seu criteri és molt unisex sense distincions a l'hora d'ensumar— són de la cultura de la fragància fresca, neta, cítrica i verda, però sempre personal i intensa.
A banda d'anar, a partir d'ara, amb els narius ben desperts per detectar els perfums Barcelona, només cal agrair que, amb tot el que ha passat, a Carner Barcelona no els hagi vingut la temptació de crear el perfum «1714», o el perfum «9N», o el perfum «Via Catalana», o el perfum «Estelada», o el perfum «Independència», ni que, com diu la veu popular, hi hagi perfums que «facin seguir».Circulars anteriors mes


| Condicions per formar part del Fòrum |
| Alta de subscripció gratuïta | Modificacions subscripció | Baixes subscripció |
| Propostes, articles, notes informatives, comentaris i suggeriments |
| Portaveu del Fòrum |