«ELS QUATRE GATS»
Fòrum d'opinió independent

Circular Informativa núm. 164 - Juliol 2015

«Ambaixadors per amor»
Abans, els nens —i les nenes també— venien de París. Penjats en un farcell al bec d'una cigonya. Potser per això, l'exministre espanyol d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, va voler anar a París, fugint del desori cultural amb el qual es va veure empastifat, qui sap si amb l'esperança que si no havia pogut "espanyolitzar" els nens catalans, potser podria "espanyolizar-ne" uns quants de francesos abans d'enviar-los, via cigonya, cap a la pàtria xica que ha deixat enrere.
L'arribada del magnífic Wert a París no ha passat desapercebuda pels paparazzo de torn. Nomenat ambaixador a l'OCDE, per poder estar ben a prop de qui és la seva muller, Montserrat Gomendio, exsecretària d’Estat de Wert a la Corte y Villa, que va començar a treballar el maig també a París com a directora general adjunta d'Educació per l’OCDE —olééé!—, i amb qui s'ha casat arran del trasllat i amb qui ja convivia entre les nòmines de favors pagats del Partit Popular, els Wert s'han instal·lat —com li pertoca a un ambaixador de la seva categoria i el seu seguici— en un habitatge estil palauet que diuen que costa cada mes uns 11.000 euros de lloguer —i després diran dels capritxets dels Urgandarín!— i que, generosament, li paguen els contribuents espanyols pels serveis prestats.
El palauet parisenc en qüestió —41, Avenue Foch, per als amics— té més de 500 m² i el senyor ambaixador compta cotxe oficial i xofer incorporat, diverses minyones i, a banda del lloguer, amb un sou de representació d'uns 10.000 euros al mes. En un barri tan modest, a tocar dels Camps Elisis i l'Arc del Triomf, com el que ha triat Wert, hi han passat només famílies tan humils com els Onassis i els Rothschild i, com a anècdota, la història recorda que la Gestapo nazi hi va establir la seu central francesa quan va ocupar la ciutat. Un detall que, en el fons, a en Wert, coneixent el seu tarannà històric profund, potser fins i tot li encanta.
El nomenament de José Ignacio Wert ha estat qüestionat pels professionals del ram espanyols. L'Associació de Diplomàtics Espanyols (ADE), que té com a afiliats el 65% dels diplomàtics en actiu, ha dit en un comunicat que, el nomenament d'en Wert, és un cas que converteix l'administració en un sistema de portes giratòries. És a dir, els diplomàtics professionals consideren que, sense qualitats remarcables, els governs de torn, premien els peons que els fan nosa amb ambaixades com si els partits fossin una Oficina de Col·locació. Els diplomàtics recorden també que a uns mesos d'eleccions a Espanya, el nomenament de Wert pot ser cosa de quatre dies si canvia la truita i els que substitueixin Mariano Rajoy el revoquen. Però no es pregunten què passarà amb la feliç parella si, contràriament al que deien aquells, ja no els quedarà París.Circulars anteriors mes


| Condicions per formar part del Fòrum |
| Alta de subscripció gratuïta | Modificacions subscripció | Baixes subscripció |
| Propostes, articles, notes informatives, comentaris i suggeriments |
| Portaveu del Fòrum |