«ELS QUATRE GATS»
Fòrum d'opinió independent

Circular Informativa núm. 165 - Agost 2015

«Ara sí que l'aixecarem dreta!»
La nova temporada televisiva ha portat com a novetat mimètica que tots els presentadors de televisió comencin els programes a peu dret. ¿Una metàfora...? ¿Qui se'n va a Sevilla per la seva silla...? ¿Més val estar drets per si cal sortir corrents...? El cas és que la crisi de la cadira —de la qual no en té cap culpa el pallasso Tortell Poltrona— ja va començar la temporada passada amb els TN de Televisió de Catalunya. Tot just engegar el setembre, Josep Cuní va sorprendre a 8TV iniciant també el seu programa a peu dret i, per reblar el clau, la tornada d'Els Matins de TV3 ha continuat pel mateix camí amb els presentadors a peu dret. Sembla que tots només cal que diguin a cor: «Ara sí que l'aixecarem dreta!... l'audiència, esclar»
¿Serà una moda passatgera? ¿Aviat els presentadors i presentadores d'aquests programes reclamaran una indemnització per cansament de malucs, cames, panxells o peus de la mateixa manera que tenen dret a ulleres i vestimenta? ¿És just que a primera hora del matí, amb les lleganyes als ulls, els presentadors es vegin obligats i castigats a estar a peu dret? ¿I és encara més just que a tocar del vespre, quan el cos ja no pot més amb l'estrès de notícies, els presentadors i presentadores hagin de fer un esforç suplementari amb els paperets a la mà i sense el suport d'una cadira i una taula que els ajudi a aguantar el cop?
¿Què passaria si algun d'aquests noticiaris els presentés, per exemple, una les icones d'una etapa de TV3, Carles Francino, que deien que havia arribat a fer el TN amb pantalonets curts amagats sota la taula? ¿Ens podem imaginar qualsevol dels presentadors actuals i, sobretot, qualsevol de les presentadores actuals, en calça curta i a peu dret?
Definitivament, treballar a peu dret, un greuge que va costar tant d'erradicar de l'explotació de les fàbriques antigues, ja s'ha convertit en un senyal d'identitat i de professions privilegiades, al costat dels horaris incompatibles amb la família i les hores extres, extres, extres que fa tothom. Esperem que l'hàbit i el senyal d'identitat de professions privilegiades no s'estengui i obligui els metges, funcionaris, empleats de banc i altres espècimens del món laboral a mostrar el seu estatus atenent la clientela a peu dret.Circulars anteriors mes


| Condicions per formar part del Fòrum |
| Alta de subscripció gratuïta | Modificacions subscripció | Baixes subscripció |
| Propostes, articles, notes informatives, comentaris i suggeriments |
| Portaveu del Fòrum |